Nu se adaugă condimentele în mâncare în timpul fierberii, ci numai la sfârşit, când se potriveşte gustul. Smântâna, verdeaţa tăiată sau oul bătut se pun la mâncăruri numai înainte ca ele să fie servite.
Cuişoarele sunt un ingredient folosit la preparatele din carne de porc, pește, sosuri picante, castraveţi muraţi, ciorbe, marinate etc.
Mâncărurile nu se vor reîncălzi direct la foc, ci pe un vas cu aburi. Altfel, se pierd din substanțele nutritive, mai ales vitaminele.
În supa de carne puteţi pune o ceapă mare, curăţată, întreagă, în care aţi înfipt câteva cuişoare aromate.
*Aceste sfaturi au fost preluată din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Vezi și: Cum măsori ingredientele în bucătărie, fără cântar. Câte grame are o lingură plină cu făină
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Horoscop 28 martie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are nevoie de o schimbare. Bucură-te de viață!
- AFM, finanțare de 1900 de euro pentru fiecare familie unde venitul pe membru este sub 1700 de lei. Ce este programul ”Prima Conectare”. ”Aduceți civilizația în casa omului”
- Alternativa din capitalele europene, după interzicerea centralelor pe gaz. Ștefan Pălărie (USR): Nu transportă gaz până în apartament
- BANCUL ZILEI: După căsătorie...
- Dan Negru mai vrea o lege dacă se decide închiderea supermarketurilor în weekend: Să-i interzică lui Bartoș!
- Şedinţă de Guvern: Modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, pe ordinea de zi
- Strategul Cristian Socol, reacție la ultimele date Eurostat despre România. Am depășit și Ungaria. Cea mai mare viteză din ultimii 10 ani
- Alexandru Rafila, reacție după ce Oana Sivache (ASSMB) a fost inculpată de DNA
- Oana Zăvoranu bagă televiziunile în faliment. Cât spune Cristi Brancu că ar cere bruneta pentru o înfățișare
- Un înlocuitor al zahărului, mai dăunător decât zahărul în sine. Medicii trag un semnal de alarmă: Evitați-l!