"Să ne înţelegem, Emma Răducanu nu e româncă". Mesajul zilei în tenisul românesc
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Instagram @emmaraducanu
Foto: Instagram @emmaraducanu
Andreea Prisăcariu, jucătoare de tenis din România, a spus că într-un meci între Emma Răducanu şi Simona Halep, ar ţine cu cea din urmă, "pentru că este româncă". 

"Da, o cunosc pe Emma, dar nu suntem apropiate, ne-am salutat de câteva ori. Îmi place foarte mult de Emma Răducanu, îmi place jocul ei. Cred că are un potențial uriaș. Mai mare decât al Biancăi Andreescu. Joacă agresiv, așa cum îmi place mie, și a dovedit că este și foarte matură la ultimele turnee, altfel nici nu avea cum să câștige US Open. Îmi place foarte mult jocul ei.

Au stiluri de joc complet diferite (n.r - Simona Halep și Emma Răducanu), dar îmi place mai mult cel practicat de Emma Răducanu", a spus Andreea Prisăcariu, pentru Fanatik.

Întrebată cu cine va ţine într-o confruntare Simona Halep - Emma Răducanu, Prisăcariu a dat un răspuns ferm. 

"Dintre ea și Simona Halep, normal că țin cu Simona, Simona este româncă. Să ne înțelegem, Emma Răducanu nu este româncă. Cum nu este nici Bianca Andreescu. Iar noi, românii, trebuie să ne susținem reciproc", a mai spus Prisăcariu.

Ilie Năstase: Nu ar trebui să ne mândrim cu Emma Răducanu 

"Despre Emma Răducanu nu pot să spun prea multe pentru că nu o ştim nici noi, cei din tenis. Ea s-a născut în Canada şi a crescut în Anglia unde s-au inventat tenisul şi fotbalul. După nume, da, putem să ne mândrim cu ea, dar altfel de ce?  Pentru că ea s-a născut în altă ţară.

Sunt foarte mulţi români care s-au născut aici şi nu ne mândrim cu ei. Nu văd de ce. Tatăl ei este român, poartă numele Răducanu, da, e un lucru frumos că e un nume românesc, dar şi Andreescu şi ea reprezintă alte ţări.

Nu ştiu dacă avem o genă aparte pentru sport noi românii, dar suntem talentaţi fără condiţii", a spus Ilie Năstase. 

Răducanu este a doua jucătoare cu origini româneşti care câştigă la US Open. În 2019, titlul a fost cucerit de canadianca Bianca Andreescu, care are părinţi români.

Regina Elisabeta a Marii Britanii a felicitat-o pe Emma Răducanu imediat după meciul victorios de la US Open, printr-o scrisoare publicată pe conturile de socializare ale monarhiei. 

„Te felicit pentru triumful de la US Open. E o realizare remarcabilă la o vârstă atât de tânără şi e dovada muncii tale extraordinare şi a dedicării. N-am nicio îndoială că performanţa ta ieşită din comun, alături de cea a adversarei, Leylah Fernandez, va inspira următoarea generaţie a jucătorilor de tenis. Îţi trimit cele mai calde urări, ţie şi mulţilor tăi fani. Elizabeth R.”, i-a transmis Regina sportivei cu origini românești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel