S-au prăbușit speranțele timișorenilor. Fritz anunță că a picat înțelegerea pentru căldură. ”Aseară, la ora 18:00, am fost informat telefonic”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Primarul Timișoarei Dominic Fritz a anunțat că, deși a ajuns la o înțelegere cu f urnizorul de gaz, acesta a renunțat la contract.

Autoritățile din Timișoara nu au găsit miercuri seara nicio soluție pentru asigurarea necesarului de gaz pentru furnizarea energiei termice și a apei calde, după ce furnizorul cu care ajunseseră la o înțelegere, cu ajutorul ministrului energiei, a renunțat la contract, scrie Mediafax. 

Primarul Timișoarei Dominic Fritz a anunțat joi dimineața că furnizorul i-a anunțat miercuri seara că nu mai vrea să semneze contractul.

„Aseară la ora 18 am fost informat telefonic de către furnizorul de gaz cu care ajunsesem, cu sprijinul ministrului energiei, la o înțelegere pentru un contract temporar că nu mai dorește să semneze acest contract. Asta după ce pe la ora 12.30 se agrease soluția temporară și stabilisem că o putem comunica public”, a transmis Dominic Fritz.

CITEȘTE ȘI: Tragedie în Timișoara, după ce orașul a rămas fără căldură. Tată mort și fiică intoxicată, după ce au încercat să se încălzească la aragaz

Un alt furnizor

Acesta susține că a luat imediat legătura cu un alt furnizor „cu rugămintea insistentă de a prelua furnizarea de gaz încă din seara de ieri, ca să nu îndure timișorenii încă o noapte în frig și ca să ne putem ține de cuvânt cu termenul agreat și anunțat”.

„Au urmat 6 ore în care s-a încercat din răsputeri parcurgerea tuturor pașilor legali pentru reconectare, însă după miezul nopții am fost informat de către furnizor că, din păcate, abia azi se va putea finaliza procedura. Primăria a virat 5 milioane lei în contul Colterm și așteptăm să cumpărăm gaz cu plata în avans”, a mai spus primarul.

Acesta spune că încearcă să rezolve această criză și a făcut un apel la furnizori să arate „disponibilitate și umanitate” pentru a alimenta Timișoara cu gaz: „Îmi pare nespus de rău pentru toți cei care au de suferit acasă și în spitale. Vă asigur însă că încercăm prin toate mijloacele posibile și imposibile să readucem normalitate și siguranță în această criză”.

Va fi din nou căldură și apă caldă 

Timișoara va avea din nou, pentru cel puțin 2 săptămâni, căldură și apă caldă, anunța miercuri președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

„De mâine, pentru cel puțin 2 săptămâni, timișorenii racordați la Colterm vor avea din nou căldură. Este un răgaz câștigat cu ajutorul lui Virgil Popescu, ministrul Energiei și al unui furnizor de gaze naturale care a înțeles câtă nevoie de ajutor au timișorenii. Mă bucur pentru această soluție de avarie, e rezultatul multor negocieri la care am participat, explicând de fiecare dată că populația nu trebuie să sufere pentru greșelile Primăriei. Mai sunt și alte soluții pe masă, în discuție, dar mă aștept și la participarea administrației locale a municipiului”, a scris Nica pe Facebook.

Marți, aproximativ 50.000 de gospodării din oraș și spitalele din Timișoara au rămas fără căldură și apă caldă, după ce s-a sistat furnizarea gazului către Colterm, compania de termoficare din Timișoara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel