S-a votat Codul Penal. Instanța îți poate citi mail-ul
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, marți, codurile de procedură civilă și penală, aproape în unanimitate.

Codul de procedură civilă a strâns 213 voturi pentru și o abținere, iar codul de procedură penală a strâns 212 voturi, unul împotrivă și trei abțineri.

Codul de procedură civil a fost adoptat fără amendamente aduse în plen, iar codul de procedură penală a suferit mai multe schimbări aduse de deputatul UDMR, Marton Arpad.

Șapte amendamente, propuse de deputatul UDMR,  au fost acceptate, deși Guvernul nu a susținut decât unul. Amendamentul susținut de Guvern prevede  eliminarea chestionării inculpatului cu privire la naţionalitatea sa. Amendamentele adoptate fac referire, printre altele, la obligarea martorului de a depune jurământ de credinţă sau declaraţie solemnă în faţa instanţei sau posibilitatea prelevării obiectelor şi a înscrisurilor informatice cu aprobarea judecătorului. Aceeaşi aprobare a judecătorului va fi necesară şi în cazul expertizei ADN.

 În anuii 90, cantautorul Vali Sterian înregistrase un succes remarcabil cu melodia protest ”S-a votat Codul Penal”, prin care acuza Puterea postcomunistă de încercări de autoritarism. Noul Cod Penal, cum arătam, s-a votat aproape în unanimitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel