S-a terminat cu evenimentele de sărbători în centrul Braşovului. Primăria mută sărbătoarea în cartiere
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Facebook / Primăria Municipiului Brașov
Foto: Facebook / Primăria Municipiului Brașov
Anul acesta, Primăria Brașov nu va organiza evenimente în Piața Sfatului. Brașovenii se vor putea bucura însă de prezența bradului de Crăciun și a căsuțelor cu decorațiuni și produse specifice sărbătorilor de iarnă.

Ca niciodată și în condiții de pandemie, brașovenii se vor putea bucura anul acesta de sărbătorile de iarnă de brazi împodobiți și căsuțe cu bunătăți și decorațiuni în fiecare cartier al orașului.

Municipalitatea a luat această decizie pentru că a renunțat la evenimentele din centrul orașului pentru a preveni răspândirea infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2. 

„Anul acesta vom duce Crăciunul în fiecare cartier brașovean. Ne dorim, în primul rând, să aducem această sărbătoare plină de speranță și lumină, atât de necesară în această perioadă, mai aproape de brașoveni, și în al doilea rând, să putem desfășura sărbătorile de iarnă în condiții de siguranță din punctul de vedere al pandemiei și să evităm marile aglomerări de persoane. Pe lângă faptul că ducem Crăciunul în cartierele brașovene, unde vom împodobi brazi de Crăciun, vom avea și căsuțe care vor comercializa produse meșteșugărești, precum și alimente și băuturi specifice de Crăciun în aceste zone pregătite de sărbătoare. Și iluminatul de sărbători este conceput ca în aceste timpuri ”reci” să îmbrăcăm Brașovul în lumini calde. Și pentru că ne dorim un oraș verde, anul acesta ne-am propus să avem un echilibru între brazii tăiați și cei existenți în diferite locuri, pe care îi vom împodobi, și cei în ghivece, care vor fi plantați după trecerea sărbătorilor de iarnă”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Căsuțe cu bunătăți și iluminat festiv

Pe lângă zona de căsuțe cu produse de Crăciun din Piața Sfatului și zona cu produse alimentare din Piața Brassai, vor mai fi amplasate căsuțe și lângă brăduții anumite zone din oraș.

Iluminatul festiv din acest an aduce în brazii de Crăciun și pe străzile din centrul istoric culorile calde, ca simbol al magiei sărbătorilor de iarnă. Astfel, pe străzile pietonale din centrul istoric vor fi amplasate plafoane luminoase formate din șiruri alb calde suspendate sau traversări din țurțuri strălucitori. 

Brazii de Crăciun din cartiere vor fi decorați, de asemenea, cu lumini calde, dar și cu globuri verzi, argintii și aurii, în timp ce bradul din Piața Sfatului va fi împodobit cu globuri clasice inspirate de decorul brazilor de altădată.

Anul acesta sezonul și sărbătorile de iarnă vor începe pe 29 noiembrie și vor dura până pe 9 ianuarie 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel