S-a REDESCHIS Turnul Eiffel
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Vineri, 16 iulie, a fost prima zi în care Turnul Eiffel s-a redeschis pentru turiști. 

Deasupra accesului în celebrul turn Eiffel au stat astăzi nenumărate mesaje de „bun venit!” în diferite limbi și dialecte. După 9 luni de la închiderea atracției turistice din cauza pandemiei de coronavirus, Turnul Eiffel s-a redeschis spre bucuria francezilor și a turiștilor aflați în Paris, scrie AP News

Vizitatori cu zâmbetele până la urechi, acoperite de măștile de protecție, încă obligatorii în Franța, au urcat emoționați în turnul ce a devenit simbol pentru o întreagă națiune. 

„Este o locație superbă, iar oamenii sunt minunați...acum avem și minunatul Turn Eiffel. Este ca un cadou pentru mamă și fiică”, a spus Ila Mires, un turist german ce se afla în Paris alături de fiica sa de 19 ani. Cele două au ales Parisul pentru a petrece mai mult timp împreună înainte ca tânăra să plece la studii în Amsterdam. 

„Doamna de fier” a Parisului s-a închis pe o perioadă nedeterminată în octombrie, chiar în perioada în care Franța se lupta cu al doilea val de coronavirus care a suprasolicitat spitalele și mai ales secțiile de ATI. Redeschiderea vine la doar 4 zile de la anunțul președintelui Macron a noi restricții, ce au ca scop limitarea celui de-al patrulea val de coronavirus. 

Macron, huiduit chiar de Ziua Franței

Prezent la parada organizată pe Bulevardul Champs-Élysées, în centrul Parisului, Emmanuel Macron a coborât de la tribună pentru a-i saluta pe tinerii adunaţi în Piaţa Concorde.

"Vă mulţumesc pentru acest 14 Iulie, felicitări tuturor şi mulţumesc pentru participare", a spus preşedintele Franţei. Guvernul francez va face vaccinul COVID-19 obligatoriu pentru lucrătorii din domeniul sanitar, informează luni postul BFM TV înainte de un discurs televizat al preşedintelui Emmanuel Macron, relatează Reuters.

Franţa are o mişcare anti-vaccinistă tenace, dar autorităţile au mizat pe faptul că vor putea convinge suficiente persoane, inclusiv personal medical, să se vaccineze voluntar pentru a diminua răspândirea virusului.

Totuşi, o scădere a ratelor de vaccinare pe măsura ce se avansează în lunile de vară şi o creştere a numărului de infectări din cauza noii variante dominante Delta au forţat guvernul să regândească strategia, notează Reuters, citează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel