S-a întâmplat pe 6 decembrie. Gerald Ford a depus jurământul pentru funcția de vicepreședinte al SUA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik
Iată care sunt câteva dintre cele mai importante evenimente care au avut loc în 6 decembrie, de-a lungul timpului.

Iată câteva dintre evenimentele cheie care au avut loc în 6 decembrie.

1917 - Vasul cu aburi Mont Blanc, care transporta benzol, acid picric și 5.000 de tone de TNT, s-a ciocnit cu vasul cu aburi Imo la Halifax, Canada. Explozia rezultată a ucis peste 1.500 de persoane, a rănit 8.000 de oameni și a distrus o mare parte a orașului.

1973 - Gerald Ford a depus jurământul în funcția de vicepreședinte al SUA după demisia lui Spiro Agnew, în urma unor acuzații de nereguli financiare.

1992 - Extremiștii hinduși au distrus o moschee de importanță istorică din Ayodhya, India. Peste 400 de persoane au murit în violențele sectare rezultate.

1994 - Prințul Rainier de Monaco părăsește spitalul după o operație la inimă.

1995 - Un avion rusesc Aeroflot Tupolev-154 cu 97 de persoane la bord a dispărut; epava a fost găsită în cele din urmă pe 18 decembrie la aproximativ 50 km în interiorul țării, în apropiere de strâmtoarea Tatar.

1999 - Georges Rutaganda, un lider al miliției hutu care a condus genocidul din 1994 din Rwanda, a fost condamnat de un tribunal al ONU pentru genocid și condamnat la închisoare pe viață.

2001 - Forțele antitalibane au capturat principala bază a lui Osama bin Laden în munții Tora Bora din estul Afganistanului, dar nu au reușit să-l găsească pe militantul de origine saudită.

2003 - Miss Irlanda, Rosanna Davison, a fost încoronată Miss World 2003 în cadrul primului concurs internațional de frumusețe organizat de China comunistă.

2005 - Luxemburghezul Charly Gaul, câștigător al Turului Franței în 1958 și unul dintre marile nume ale ciclismului, a murit la vârsta de 72 de ani.

2005 - Un avion militar iranian care transporta zeci de jurnaliști s-a prăbușit peste un bloc de apartamente din Teheran și a explodat, provocând moartea a 116 persoane.

2006 - Joseph Kabila a preluat funcția de prim președinte ales în mod democratic în Congo după mai bine de patru decenii, relatează Reuters.

Citește și: Ce s-a întâmplat pe 4 decembrie, în lume. Cele mai importante evenimente

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel