S-a întâmplat pe 5 iulie
Data publicării:
Autor: Paius Laurentiu
WhatsApp
S-a întâmplat pe 5 iulie
S-a întâmplat pe 5 iulie

Pe 5 iulie 1996, s-a născut oaia Dolly, prima oaie clonată, la institutul Roslin din Scoția. Dolly a generat discuții aprinse pe marginea eticiii clonării.

[caption id="attachment_201610" align="alignleft" width="207" caption="Oaia Dolly"][/caption]

Nașterea ei a fost anunțată lumii pe 22 februarie 1997. Ea a purtat la început numele de cod “6LL3”, scrie Science Daily.

Numele “Dolly” a fost pus la sugestia crescătorului de animale care a ajutat la nașterea ei, în onoarea lui Dolly Parton.

Atunci când Dolly a fost clonată în 1996, dintr-o celulă de la o oaie de 6 ani, ea a devenit subiectul multor controverse, majoritatea existând și în zilele noastre.

Dolly a deschis calea spre clonarea de animale mai mari.

Dolly a fost eutanasiată în anul 2003, după ce a dezvoltat cancer la plămâni.

2003

Tot pe 5 iulie, de data aceasta în anul 2003, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că a reușit să stăpânească epidemia de SARS (în română - Sindrom Respirator Acut Sever - SRAS) la nivel mondial.

“Nu vorbim despre sfârșitul SARS azi, dar am ajuns într-un punct foarte important: epidemia SARS, la nivel mondial a fost stăpânită”, spunea atunci doctorul Gro Harlem Brundland, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății.

2008

Pe 5 iulie 2008, după 2 săptămâni de incendii necontrolate în California, majoritatea produse de trăznete, autoritățile anunțau că au reușit să controleze într-o oarecare măsură focul. 20 000 de pompieri s-au luptat cu sutele de incendii pe parcursul celor 14 zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel