S-a întâmplat în 9 noiembrie. Pregătirea Holocaustului după ”noaptea de cristal”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik @starush
FOTO: Freepik @starush
Care au fost cele mai importante evenimente petrecute în 9 noiembrie, din ultimii 100 de ani, potrivit Reuters.

Care au fost cele mai importante evenimente petrecute în 9 noiembrie, din ultimul secol.

1937 - Ramsay MacDonald, care a devenit primul prim-ministru laburist al Marii Britanii în 1924, a murit la vârsta de 70 de ani.

1938 - Revolte antievreiești de inspirație nazistă au avut loc în toată Germania după asasinarea unui oficial german la Paris. Întreprinderile evreiești au fost jefuite, sinagogile au fost incendiate și mulți evrei au fost trimiși în lagăre de concentrare. Noaptea a devenit cunoscută sub numele de "Noaptea de cristal" (Kristallnacht), iar acest eveniment este considerat un moment important în pregătirea Holocaustului, deoarece a marcat o intensificare semnificativă a persecuției evreilor în Germania nazistă.

1953 - Dylan Thomas, poet și prozator galez, a murit la New York, după ce a cedat la whisky și droguri în timpul unui turneu de lectură în SUA.

1970 - Charles De Gaulle, soldat și om de stat francez, a murit la vârsta de 79 de ani.

1985 - Prințesa Diana a dansat cu actorul John Travolta la dineul de la Casa Albă.

1989 - Germanii din Est, pe jos și în mașini, au început să sosească în Germania de Vest și în Berlinul de Vest la doar câteva ore după ce guvernul est-german a deschis granița cu Vestul.

1993 - Podul otoman de la Mostar, în sud-vestul Bosniei, care a îndurat zeci de războaie și armate invadatoare de-a lungul a patru secole, s-a prăbușit în râul Neretva.

2002 - Iyad Sawalha, șeful aripii militare a Jihadului Islamic și aflat în fruntea unei liste de persoane căutate de Israel, a fost împușcat mortal în orașul Jenin din Cisiordania de către forțele israeliene.

2005 - Trei atentatori sinucigași cu bombă s-au aruncat în aer în trei hoteluri internaționale din capitala Iordaniei, Amman, omorând 60 de persoane.

2012 - Primii pești îngeri roz fluorescenți din lume, de culoare roz, au fost expuși publicului în Taipei.

2012 - Zece persoane au fost ucise în timpul unui schimb de focuri în cea mai mare închisoare din Colombo, deținuții confruntându-se cu forțele speciale de intervenție din Sri Lanka.

Citește și: S-a întâmplat în 8 noiembrie. Donald Trump, ales al 45-lea președinte al SUA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel