Data publicării:

S-a întâmplat în 31 octombrie: Premierul Ungariei a fost asasinat

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pete Linforth/ Pixabay
Foto: Pete Linforth/ Pixabay
Care sunt cele mai importante evenimente întâmplate în ziua de 31 octombrie, în istorie.

1918 - În Ungaria, fostul prim-ministru István Tisza a fost asasinat de către un grup de soldați nemulțumiți. Tisza, care demisionase în 1917, fusese considerat de mulți responsabil pentru situația dificilă în care se afla Ungaria după Primul Război Mondial.

1926 - Artistul american al evadărilor, Harry Houdini, a decedat. Născut în Ungaria cu numele Ehrich Weiss, și-a ales numele după magicianul francez Jean Robert-Houdin.

1940 - Bătălia Angliei, o confruntare între Germania și Marea Britanie pentru controlul aerian al Canalului Mânecii la începutul celui de-al Doilea Război Mondial, s-a încheiat.

1984 - Prim-ministrul indian Indira Gandhi a fost asasinat de către trei membri sikh din garda sa personală în timp ce se plimba în grădina casei sale din New Delhi.

1999 - Un avion Boeing 767 EgyptAir s-a prăbușit în Oceanul Atlantic, în apropiere de insula Nantucket, în timpul unui zbor de la New York la Cairo, având la bord 217 persoane.

2000 - O rachetă Soyuz TM-31 a fost lansată din Rusia către Stația Spațială Internațională, transportând doi ruși și un american, care au devenit primii locuitori ai stației.

2001 - Cea mai bună schioare din Franța, Regine Cavagnoud, a decedat la vârsta de 31 de ani în urma unor leziuni la cap suferite într-o coliziune la mare viteză în Austria cu două zile înainte. Aceasta câștigase opt curse în Cupa Mondială.

2004 - Uruguay și-a ales primul președinte de stânga, Tabaré Vázquez, și i-a acordat coaliției sale majoritate în Congres, cu mandatul de a reconstrui țara după o criză economică.

2006 - P.W. Botha, figura emblematică a Africii de Sud albe în timpul luptei împotriva apartheidului, a decedat la vârsta de 90 de ani.

2015 - Un avion rus cu 224 de persoane la bord s-a prăbușit în Sinai, Egipt.

2017 - Opt persoane au murit după ce un camion a intrat într-o mulțime, în Manhattan, New York.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel