S-a întâmplat în 24 noiembrie. Lee Harvey Oswald, asasinul lui Kennedy, împușcat mortal de subsolul Poliției din Dallas
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: captura video YouTube AP
FOTO: captura video YouTube AP
Care sunt cele mai importante evenimente care au avut loc în 24 noimebrie, în lume, în ultimul secol.

Iată care sunt evenimentele majore care s-au întâmplat în 24 noiembrie, în lume:

1922 - Executarea lui Erskine Childers în Irlanda.

1929 - A murit omul de stat francez Georges Clemenceau. Cunoscut sub numele de "tigrul", a fost prim-ministru al Franței de două ori și a prezidat conferința de pace de la Versailles din 1919, după Primul Război Mondial.

1944 - Primul ministru polonez în exil, Stanislaw Mikolajczyk, a demisionat în semn de protest față de lipsa de sprijin pentru Revolta de la Varșovia împotriva germanilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

1963 - Lee Harvey Oswald, asasinul președintelui american John Kennedy, a fost împușcat mortal de Jack Ruby în garajul subteran al sediului poliției din Dallas.

1991 - Legendarul Freddie Mercury, cântăreț și compozitor al trupei britanice Queen, a murit din cauza complicațiilor date de SIDA. Acesta a făcut public diagnosticul, pe care îl avea încă din 1987, cu o seară înainte să moară.

Foto captura video YouTube @Queen Forever

1995 - În Irlanda a avut loc un referendum pentru a schimba constituția catolică și a pune capăt unei interdicții de 70 de ani privind divorțul. Rezultatul final a fost de 50,28% în favoarea legalizării divorțului și 49,72% împotrivă.

1998 - A depus jurământul generalul Emile Lahoud, primul președinte nou al Libanului de la sfârșitul războiului civil de 15 ani.

2004 - Președintele Jacques Chirac a devenit primul șef de stat francez care a vizitat Libia de când aceasta și-a câștigat independența față de Italia în 1951.

2005 - Pat Morita, actorul american de origine japoneză din filmele "Karate Kid", a murit la vârsta de 73 de ani.

2013 - Iranul și șase puteri mondiale au ajuns la un acord de limitare a programului nuclear al Teheranului în schimbul unei scutiri limitate de sancțiuni, un prim pas spre rezolvarea unei dispute vechi de un deceniu.

2016 - Guvernul columbian și Forțele Armate Revoluționare din Columbia (FARC) semnează un acord de pace revizuit, punând capăt unui război civil care a durat mai mult de 50 de ani.

Citește și: S-a întâmplat în 23 noiembrie. Fostul președinte sârb Slobodan Milosevic, acuzat de genocid în Bosnia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel