S-a întâmplat în 23 noiembrie. Fostul președinte sârb Slobodan Milosevic, acuzat de genocid în Bosnia
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik @coldmoon_photo
FOTO: Freepik @coldmoon_photo
Iată care au fost cele mai importante evenimente petrecute de-a lungul timpului, în 23 noiembrie.

Iată care sunt evenimentele majore care s-au întâmplat în 23 noiembrie, în lume:

1890 - A murit regele William al III-lea al Țărilor de Jos.

1976 - A murit Andre Malraux. Scriitor, aventurier, orator și revoluționar francez, care a devenit ministrul culturii al generalului Charles de Gaulle, care a ocupat timp îndelungat această funcție.

1996 - Un Boeing 767 al companiei Ethiopian Airlines deturnat, cu 163 de pasageri și 12 membri ai echipajului, s-a prăbușit în mare în largul Insulelor Comoro după ce se pare că a rămas fără combustibil. În accident au murit 125 de persoane.

2001 - Tribunalul ONU pentru crime de război l-a acuzat pe Slobodan Milosevic de genocid în Bosnia, în cea de-a treia și cea mai gravă acuzație împotriva fostului lider iugoslav. Milosevic a murit în 11 martie 2006, în celula sa de la Haga, la vârsta de 64 de ani.

2002 - Mir Zafarullah Khan Jamali a depus jurământul în calitate de prim-ministru nou ales al Pakistanului, readucând țara la o guvernare civilă oficială după trei ani de dictatură militară.

2003 - Președintele georgian Eduard Shevardnadze a demisionat, cedând în fața protestatarilor opoziției care au luat cu asalt parlamentul declarând o ”revoluție de catifea” și cerându-i demisia.

2004 - Liderul opoziției liberale din Ucraina, Viktor Iușcenko, s-a autoproclamat președinte, depunând simbolic jurământul de învestitură în parlament, în timp ce țara se confrunta cu proteste de stradă din partea unei opoziții care se plângea că a fost înșelată la președinție de către guvern.

2005 - Fostul ministru de finanțe din Liberia, Ellen Johnson-Sirleaf, a devenit prima femeie aleasă șef de stat al unei țări africane.

2007 - A murit fostul șef al KGB, Vladimir Kryuchkov, unul dintre cei mai influenți maeștri ai spionajului de linie dură din Rusia, care a fost demis din funcția de șef al KGB în 1991 pentru că a participat la o lovitură de stat eșuată împotriva lui Mihail Gorbaciov.

2010 - A fost realizat cel mai mare tricou din lume pentru a susține candidatura Qatarului la organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2022.

2011 - Președintele Yemenului, Ali Abdullah Saleh, semnează un acord prin care renunță la 33 de ani de putere, în urma a 10 luni de proteste împotriva domniei sale, conform Reuters.

Citește și: S-a întâmplat în 22 noiembrie. 60 de ani de la asasinarea lui John F. Kennedy

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel