S-a întâmplat în 22 decembrie: Mulțimi de oameni s-au strâns la fostul punct de frontieră dintre cele două state germane. Iată și alte evenimente
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES
O listă realizată de Reuters arată câteva dintre cele mai importante evenimente care s-au întâmplat pe data de 22 decembrie.  

1917 - În Primul Război Mondial, la Brest-Litovsk s-au deschis negocierile de pace între noul guvern rus și Germania.

1989 - A murit Samuel Beckett, scriitor irlandez ale cărui lucrări au modelat teatrul contemporan. A scris „Waiting for Godot”, „Endgame” și a câștigat Premiul Nobel în 1986.

1989 - Poarta Brandenburg din Berlin se redeschide după aproape 30 de ani, cu mulțimi de oameni care s-au strâns la fostul punct de graniță dintre Germania de Est și Germania.

1989 - Dictatorul comunist român Nicolae Ceaușescu a fost răsturnat într-o revoluție după 24 de ani de guvernare dură. A scăpat cu elicopterul, dar a fost recapturat și ulterior executat.

1993 - Parlamentul alb al Africii de Sud a îngropat apartheidul, votând cu 237 la 45 pentru adoptarea unei constituții interimare care să conducă la guvernarea majorității și la primele alegeri pentru toate rasele din țară.

2000 - Rusia a recunoscut că diplomatul suedez Raoul Wallenberg, care a salvat mii de evrei din lagărele naziste, a căzut victima „represiunii sovietice” după ce a fost capturat de forțele sovietice în Ungaria și adus la Moscova.

2002 - A murit Joe Strummer, solistul trupei punk britanice The Clash, a cărei piesa din 1979 „London Calling” a devenit unul dintre cele mai mari imnuri ale punkului. Avea 50 de ani.

2008 - Camera superioară a parlamentului rus a votat cu o majoritate covârșitoare pentru un amendament constituțional care prelungește mandatul prezidențial de la patru la șase ani, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel