S-a întâmplat în 19 decembrie. Macao a încetat să mai fie un teritoriu portughez la miezul nopții. A revenit sub stăpânire chineză
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik @mahmud7
FOTO: Freepik @mahmud7
Care au fost cele mai importante evenimente care au avut loc în lume în ultimii 120 de ani.

Iată câteva dintre cele mai importante evenimente care au avut loc pe 19 decembrie, potrivit Reuters.

1907 - Peste 230 de mineri au murit în catastrofa din mina Pennsylvania.

1950 - Consiliul Nord-Atlantic l-a numit pe generalul Dwight Eisenhower în funcția de comandant suprem al Puterilor Aliate, Europa.

1965 - Charles de Gaulle a câștigat turul doi al alegerilor prezidențiale franceze, învingându-l pe Francois Mitterrand.

1990 - Prim-ministrul libanez Selim Hoss a demisionat, deschizând calea pentru formarea unui guvern de reconciliere națională care include lideri de război rivali.

1996 - Actorul italian Marcello Mastroianni, chintesență a latin lover-ului și star al multor filme italiene și franceze, a murit la domiciliul său din Paris, la vârsta de 72 de ani.

1997 - Un Boeing 737 al companiei Singapore SilkAir s-a prăbușit în apropiere de Palembangare, Indonezia, ucigând toate cele 104 persoane aflate la bord.

1997 - Veteranul disident sud-coreean Kim Dae-jung a câștigat președinția într-un vot strâns, succedându-i lui Kim Young-sam.

1999 - Macao a încetat să mai fie un teritoriu portughez la miezul nopții, revenind la stăpânirea chineză.

1999 - Actorul britanic veteran Desmond Llewelyn, care l-a interpretat pe expertul în gadgeturi "Q" într-o serie de filme James Bond, a murit într-un accident de mașină. Avea 85 de ani.

2003 - Sonda marțiană britanică Beagle 2 s-a desprins cu succes de nava sa mamă, racheta Mars Express, după o călătorie de 100 de milioane de km de la Pământ.

2005 - Parlamentul Afganistanului s-a reunit pentru prima dată în mai bine de 30 de ani, după decenii de vărsare de sânge.

Citește și: Cel puțin 118 persoane au murit după un cutremur cu magnitudinea de 6,2, care a lovit nord-vestul Chinei - presa de stat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel