Data actualizării:
Data publicării:

S-a întâmplat în 10 octombrie: Teroare în Turcia

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: captura video YouTube @ MIG TV
FOTO: captura video YouTube @ MIG TV
Care au fost cele mai importante evenimente întâmplate în ziua de 10 octombrie de-a lungul timpului.

Iată care au fost cele mai importante evenimente care au avut loc în data de 10 octombrie:

1911 - Liderul chinez naționalist Sun Yat-sen a proclamat o republică la Wuchang și a început revoluția care a răsturnat dinastia Manchu.

1954 - Liderul comunist nord-vietnamez Ho Chi Minh a intrat în Hanoi după retragerea trupelor franceze din oraș, urmând termenii armistițiului.

1975 - Richard Burton și Elizabeth Taylor s-au căsătorit pentru a doua oară într-o locație izolată din Botswana. Au divorțat din nou în anul următor.

1985 - Actorul, regizorul și producătorul american de teatru, radio, film și televiziune, Orson Welles, a murit. Filmul său "Citizen Kane" este considerat una dintre marile clasice.

2000 - Fosta prim-ministră a Sri Lankăi, Sirimavo Bandaranaike, prima femeie prim-ministru din lume, a decedat la vârsta de 84 de ani.

2004 - Actorul din ”Superman”, Christopher Reeve, care a devenit un susținător dedicat al cercetării măduvei spinării după ce a rămas paralizat într-un accident de călărie în 1995, a murit la vârsta de 52 de ani.

2005 - Milton Obote, primul lider al Ugandei post-independență, a murit în exil în Africa de Sud la vârsta de 80 de ani.

2006 - Romanciera indiană Kiran Desai a avut succes acolo unde mama sa, Anita, a eșuat și a câștigat Premiul Booker pentru ”The Inheritance of Loss”, devenind cea mai tânără femeie care a câștigat vreodată unul dintre cele mai prestigioase premii literare din lume.

2008 - Fostul președinte al Finlandei, Martti Ahtisaari, a câștigat Premiul Nobel pentru Pace pentru o lungă carieră de mediere în procesele de pace, inclusiv acordul din 2005 dintre Indonezia și rebelii din provincia Aceh.

2010 - Parada internațională a mascotelor din Germania a încercat să stabilească un record mondial.

2015 - Două bombe gemene au ucis cel puțin 20 de persoane în Ankara, Turcia, relatează Reuters.

Citește și: Ce s-a întâmplat în 9 octombrie. Zi neagră în istorie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel