Data publicării:

S-a întâmplat astăzi - 28 decembrie. Inginerul care a construit Turnul Eiffel a murit

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Iată câteva dintre evenimentele majore care au avut loc în data de 28 decembrie, pe parcursul istoriei.

1923 - Alexandre Gustave Eiffel, inginerul francez care a construit turnul din Paris ce îi poartă numele, a murit la vârsta de 91 de ani.

1937 - Compozitorul francez Maurice Ravel a murit la vârsta de 62 de ani; printre operele sale se numără "Bolero".

1968 - Comandourile israeliene au bombardat aeroportul Beirut, distrugând 13 avioane, după atacuri asupra aeronavelor israeliene.

1974 - Un cutremur de magnitudine 5,5 a distrus sate în munții Karakoram din Pakistan, lăsând 5.200 de morți și peste 16.000 de răniți.

1993 - Liderul ultra-naționalist rus Vladimir Jirinovski a primit ordin de a părăsi Bulgaria în 24 de ore pentru insultarea președintelui Zhelyu Zhelev.

2003 - Omul de afaceri conservator Oscar Berger a câștigat alegerile prezidențiale din Guatemala, readucând puterea în mâinile elitei proprietare de terenuri.

2004 - Liberalul ucrainean Viktor Iușcenko a câștigat o re-editare a alegerilor prezidențiale fraudate cu 52% din voturi, învingându-l pe prim-ministrul Viktor Ianukovici.

2005 - Uniunea Europeană a lansat primul satelit de navigație Galileo, în încercarea de a concura cu Sistemul Global de Poziționare (GPS) al Statelor Unite.

2008 - Un tort cu fructe și cremă în București stabilește un record mondial pentru cel mai greu tort.

2011 - Procesiune funerară pentru fostul lider nord-coreean Kim Jong-il.

2014 - Feribotul auto Norman Atlantic a luat foc în apele de lângă Grecia.

Aceste evenimente au marcat istoria și au avut un impact semnificativ asupra diferitelor domenii, de la cultură și muzică până la politică și tehnologie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel