Rușii au atacat cu rachete localitatea Vinița din Ucraina. Sunt 21 de morți și 91 de răniți
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Rușii au atacat cu rachete localitatea Vinița din Ucraina. Sunt 21 de morți și 91 de răniți
Rușii au atacat cu rachete localitatea Vinița din Ucraina. Sunt 21 de morți și 91 de răniți
Localitatea Viniț a din Ucraina a fost atacată cu rachete de ruși.

Soldații ruși au atacat cu rachete localitatea Vinița din Ucraina, iar bilanțul victimelor este înfiorător. Trimisul special al Agerpres, Cristian Lupaşcu, a transmis că peste 50 de persoane au fost spitalizate, iar 34 dintre acestea sunt în stare gravă, în urma atacului cu rachete lansat joi.

Ministrul de Interne al Ucrainei, Denis Monastirski, a declarat că numărul total al persoanelor rănite de explozia a două rachete de tip Kalibr într-una din cele mai aglomerate zone din Viniţa a fost de 91, însă 39 dintre acestea nu au necesitat internarea în spital. Bilanţul atacului rusesc include şi moartea a 21 de persoane, dintre care trei copii.

"Momentan, sunt doar nişte informaţii provizorii. 21 de persoane sunt decedate, dintre care trei copii. Când am ajuns la faţa locului, am văzut încă corpurile neînsufleţite ale acestor copii. 91 de persoane au cerut ajutor medical, dintre care 52 au fost spitalizaţi. Din cei 52 spitalizaţi, 34 sunt în stare gravă şi cinci în stare critică. Dintre cei 34 în stare gravă, trei sunt copii. Cei răniţi au suferit arsuri, traumatisme în urma exploziilor. Toţi se află în spitalele oraşului Viniţa. Aici avem suficient personal, sânge şi tot ce este necesar pentru tratarea celor care au avut de suferit", a precizat ministrul ucrainean.

Două rachete au căzut în Piaţa Victoriei din Viniţa, distrugând mai multe clădiri din zona, printre care şi Casa Ofiţerilor, dar şi o clădire de birouri la parterul căreia funcţiona o clinică privată. Deflagraţia a distrus, de asemenea, şi zeci de maşini aflate în zonă.

Rusia va merge până în Polonia dacă SUA înarmează mai mult Ucraina, amenință propagandiștii lui Putin de la televiziunea de stat 

Prezentatoarea televiziunii de stat ruse, Olga Skabeyeva, a sugerat că sprijinul militar al SUA pentru Ucraina ar putea duce la răspândirea războiului într-un conflict între Rusia și NATO, scrie Newsweek. În timpul unei emisiuni de 60 de minute, marți, Skabeyeva și-a prezentat o părere despre obiectivele schimbătoare ale lui Vladimir Putin de la începutul invaziei Ucrainei.

"Inițial doar plănuim să-i eliberăm pe cei care locuiesc în Donbas de sub jugul naziștilor.", a spus ea la Pervîi Kanal, referindu-se la una dintre justificările Kremlinului pentru război, care a fost respinsă la nivel internațional.

Ea a continuat apoi criticând ultimele livrări de arme occidentale către Ucraina. Luna trecută, SUA au început să trimită Ucrainei sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS) M142 despre care Kievul spune că au făcut deja diferența pe câmpul de luptă. Armele pot lovi ținte la o rază de acțiune mai mare decât obuzierele M777, pe care SUA le-au oferit și la Kiev. Personalitățile pro-Kremlin și-au exprimat îngrijorarea față de sistemele de arme care au cauzat pierderi semnificative de trupe și echipamente, mai ales că SUA au promis și mai mult sprijin militar pentru Ucraina.

"Dacă Doamne ferește, americanii livrează rachete care pot călători 300 de kilometri (186 mile), atunci pur și simplu nu ne putem opri. Vom merge până la Varșovia.", a spus Skabeyeva. 

Ca parte a NATO, orice țintire a Poloniei de către Rusia ar declanșa articolul 5, care prevede că un atac asupra unui membru al alianței este un atac asupra tuturor și, prin urmare, ar stimula un răspuns. Ministerul polonez de externe a refuzat să comenteze atunci când a fost contactat de Newsweek. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel