Rușii, acuzați că vor să arunce în aer barajul din Herson. Bogdan Chirieac: Un șantaj odios. Distrugeri masive, 80 de localități vor fi inundate
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Rușii, acuzați că vor să arunce în aer barajul din Herson. Bogdan Chirieac: Un șantaj odios. Au mai făcut asta doar fasciștii în Al Doilea Război Mondial / Foto: Pixabay, de Margit Wallner
Rușii, acuzați că vor să arunce în aer barajul din Herson. Bogdan Chirieac: Un șantaj odios. Au mai făcut asta doar fasciștii în Al Doilea Război Mondial / Foto: Pixabay, de Margit Wallner
Rușii ar putea crea un adevărat dezastru în Ucraina. Volodimir Zelenski a acuzat armata rusă că ar intenționa să arunce în aer barajul din regiunea Herson. 

Dacă barajul va fi distrus, va dispărea inclusiv canalul Crimeei de Nord, care asigură alimentarea cu apă a peninsulei. Generalul Marius Crăciun, fost comandant al Forțelor pentru Operații Speciale, a vorbit despre posibilitatea unui astfel scenariu la Realitatea Plus.

"Dacă rușii intenționau să facă acest lucru puteau să inunde, să dea drumul la apă. Nu cred că neapărat ar putea să folosească barajul, doar așa ca ultimă măsură, în cazul în care se simt copleșiți și trebuie să se retragă din Herson, în rest, cred că mai degrabă rușii se consolidează pe malul stâng al Niprului și încearcă să scape din porțiunea din Herson unde nu pot să avanseze așa cum doresc ei", a declarat Marius Crăciun.

Bogdan Chirieac: Un șantaj odios. Înseamnă că 80 de localități vor fi inundate și distrugeri masive

În ultimele săptămâni s-a vorbit tot mai des despre posibile atacuri nucleare, iar discuțiile pe marginea acestui subiect sunt tot mai aprinse. În acest context, analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat ce repercusiuni ar putea exista la nivelul politicii europene și cât de plauzibil este un astfel de scenariu.

"Totul se învârte în jurul acestei chestiuni. Presa internațională americană și acum britanică continuă să scrie despre asta și sunt surse bine informate de la Pentagon, de la Departamentul de Stat sau de la Londra, ceea ce înseamnă că fiind încolțit, pe cale să piardă lupta, există la Kremlin ideea clară de a se folosi o armă nucleară tactică, deci o bombă nucleară mai mică decât cele care au șters de pe fața pământului în 1945 Hiroshima și Nagasaki.

Ce-i de făcut? Cum spune și domnul Crăciun, ei vor arunca barajul hidrocentralei în aer doar dacă sunt obligați să se retragă din Herson, ceea ce e un șantaj, un șantaj odios fiindcă acolo este populație civilă, înseamnă că 80 de localități vor fi inundate și distrugeri masive, ceea ce au mai făcut fasciștii în Al Doilea Război Mondial, dar fundamental pericolul cel mare este despre arma nucleară, am văzut că și noul premier al Japoniei a spus astăzi că folosirea armei nucleare este o crimă împotriva umanității", a declarat Bogdan Chirieac.

Apocalipsa nucleară. "Planul A" arată cum va fi războiul în care ar exista peste 90 de milioane de morți și de răniți în primele ore - Video

Experții universității americane Priceton din SUA au dezvoltat o nouă simulare pentru o escaladare plauzibilă a războiului între Statele Unite și Rusia, utilizând poziții realiste ale forței nucleare, ținte și estimări ale numărului deceselor. Se estimează că în primele ore ale conflictului ar fi peste 90 de milioane de oameni morți și răniți, scrie sgs.princeton.edu.

Acest proiect este motivat de necesitatea de a evidenția consecințele potențial catastrofale ale unui posibil război nuclear între Rusia și SUA. Riscul unui război nuclear a crescut dramatic în ultimii doi ani, deoarece Statele Unite și Rusia au abandonat tratatele vechi de control al armelor nucleare, au început să dezvolte noi tipuri de arme nucleare și au extins circumstanțele în care ar putea folosi arme nucleare. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel