Rusia vrea să fure cerealele, dar şi alte produse din Ucraina, prin lege
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Anton Atanasov, Pexels
Fotografie de la Anton Atanasov, Pexels
Duma de stat a Rusiei vrea să dea o lege prin care să legalizeze furtul de cereale şi alte produse din Ucraina. 

Duma de Stat a Rusiei se va întruni într-o şedinţă de urgenţă, anunţă RBC-Ucraina cu trimitere la un link către site-ul web al Dumei de Stat a Rusiei. Deputaţii Dumei de Stat au propus spre examinare şi vot proiectul de lege nr. 163025-8, care propune simplificarea exportului de produse agricole prin introducerea de modificări la legea cu privire la reglementarea vamală.

Vor să examineze acest proiect de lege în regim de urgenţă pe data de 15 iulie. După cum explică autorităţile din Federaţia Rusă, acum exportul de mărfuri şi de produse ucrainene din teritoriile ocupate de armata rusă este împiedicat de aşa-numiţii ofiţeri vamali.

După cum se mai precizează, ofiţerii vamali procesează transporturile de alimente din autoproclamatele republici populare Luhansk şi Doneţk şi din alte teritorii ocupate într-o perioadă destul de lungă.

În urma unor astfel de măsuri şi a nepermiterii liberei treceri a fermierilor pe la graniţa de stat, importul de mărfuri care se deteriorează deosebit de rapid devine lipsit de sens, a menţionat Duma de Stat.

Articolul intră în legea vamală

Astfel, statul agresor doreşte să adauge o secţiune separată la legea sa vamală, unde va exista un articol care se presupune că ar legaliza importul de mărfuri ucrainene în Rusia şi a celor din autoproclamatele republici populare Luhansk şi Doneţk, precum şi din alte teritorii ocupate, pe baza aşa-numitei legi a Uniunii Economice Eurasiatice.

Rusia fură cerealele ucrainene şi reamintim că Ucraina a sesizat, în repetate rânduri, că Rusia fură cerealele din teritoriile sale ocupate temporar şi a cerut lumii să nu devină complice la crimă, cumpărând cereale furate. De exemplu, dovada acestui lucru este oferită de imaginile din satelit care arată că navele ruseşti transportă în Siria cerealele ucrainene furate. În acelaşi timp, recent a devenit cunoscut faptul că Federaţia Rusă a furat 500.000 de tone de cereale din teritoriile ocupate temporar din regiunile Herson şi Zaporijjie, scrie Rador. 

Fiica lui Putin a ajuns să supravegheze un sector important de comerț al Kremlinului

Fiica cea mică a președintelui Vladimir Putin, Katerina Tikhonova, a fost desemnată să supravegheze programul de înlocuire al importurilor Rusiei, aflat în dificultate, la un grup de lobby de afaceri de top, a informat miercuri site-ul de știri RBC, citat de Times of Moscow.

Sancțiunile occidentale și părăsirea companiilor occidentale în urma invaziei Ucrainei a făcut ca Rusia să înregistreze un colaps al importurilor și se confruntă cu o penurie de bunuri cheie.

Uniunea Industriașilor și Antreprenorilor din Rusia (RSPP) l-a numit pe directorul tehnic Tikhonova co-președinte al consiliului său de coordonare a înlocuirii importurilor, a informat RBC, citând documente care confirmă numirea.

Un purtător de cuvânt al RSPP, cel mai puternic grup de lobby de afaceri din Rusia, a confirmat numirea lui Tikhonova.

Noul consiliu, prezidat de șeful RSPP, Alexander Shokin, este însărcinat să elaboreze propuneri legislative, să creeze servicii digitale și să evidențieze cele mai bune practici în încercările Rusiei de a-și reduce dependența de mărfurile de fabricație străină.

Importurile rusești s-au prăbușit la un minim de două decenii în lunile de după invazia Ucrainei și de atunci au dat puține semne de redresare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel