Data publicării:

Rusia va interzice exportul de benzină pentru următoarele 6 luni. Care sunt motivele acestei decizii

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @AP Studio
FOTO: Freepik @AP Studio
De la 1 martie, Rusia va interzice exportul de benzină. Care sunt motivele acestei decizii.

Rusia a anunțat marți interzicerea exporturilor de benzină timp de șase luni, începând cu 1 martie, pentru a compensa creșterea cererii din partea consumatorilor și a fermierilor și pentru a permite întreținerea planificată a rafinăriilor, relatează Reuters.

Interdicția, raportată inițial de RBC, a fost confirmată de o purtătoare de cuvânt a vicepremierului Alexander Novak.

Rusia a impus anterior o interdicție similară între septembrie și noiembrie anul trecut pentru a face față prețurilor interne ridicate și penuriei. Doar patru state ex-sovietice - Belarus, Kazahstan, Armenia și Kârgâzstan - au fost exceptate.

De data aceasta, interdicția nu se va extinde la statele membre ale Uniunii Economice Eurasiatice, Mongolia, Uzbekistan și la două regiuni separatiste din Georgia - Osetia de Sud și Abhazia - susținute de Rusia.

Rusia deține o poziție de lider în producția de gaze pe piața mondială, fiind una dintre cele mai mari țări în ceea ce privește exporturile de gaze, și ocupă primul loc în lume în ceea ce privește rezervele de gaze.

Citește și: Danemarca a închis ancheta care viza exploziile conductelor Nord Stream care transportau gaz din Rusia în Germania. Ce decizie au luat autoritățile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel