Rusia-Ucraina, schimb de prizonieri. Vladimir Tsemakh, suspect în doborârea zborului MH17, cu 298 de morți, eliberat
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Rămășițe din zborul avionul doborât deasupra Ucrainei
Rămășițe din zborul avionul doborât deasupra Ucrainei
Astăzi a avut un schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina. Printre suspecți, ar fi fost eliberat și Vladimir Tsemakh. 

Numele lui Vladimir Tsemakh este legat de doborârea avionului civil MH17, care plecare din Amsterdam în 17 iulie 2014, cu destinația Kuala Lumpur. Avionul a fost doborât de o rachetă. Avea la bord 298 de persoane. 

În 2016, ancheta a stabilit că racheta a fost lansată de pe un câmp controlat de separatiștii susținuți de Rusia, apaținând brigăzii 53 Anti-Aircraft Missile, cu baza în vestul Rusiei, la Kursk. Volodimir Tsemakh a fost acuzat de terorism și încarcerat la Kiev. 

Nu se știe exact implicarea lui, dacă e suspect sau e martor, dar Rusia a condiţionat orice schimb de prizonieri cu Ucraina de livrarea lui Vladimir Tsemakh, fost şef militar separatist prorus.

"Absenţa lui Vladimir Tsemakh de pe lista persoanelor schimbate ar fi provocat automat oprirea negocierilor cu Rusia", a declarat şeful serviciilor ucrainene de securitate, Ivan Bakanov, la scurt timp după schimbul a 70 de prizonieri între Rusia şi Ucraina, scrie B1.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel