Data actualizării:
Data publicării:

Rusia susține că a distrus trei drone navale ucrainene în Marea Neagră

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Rusia a afirmat miercuri că a distrus trei drone ucrainene în Marea Neagră, fără a preciza ce au vizat, după un prim atac ucrainean dimineaţă împotriva unui şantier naval rus la Sevastopol, în Crimeea anexată, relatează France Presse.

'La 13 septembrie (miercuri), în apele Mării Negre, aviaţia Flotei Mării Negre a detectat şi distrus trei ambarcaţiuni fără pilot ale armatei ucrainene', a transmis Ministerul rus al Apărării pe Telegram, fără alte precizări.

Atacurile cu ajutorul dronelor navale sau aeriene sunt frecvente în largul Ucrainei şi s-au intensificat de când Rusia s-a retras în iulie dintr-un acord ce permitea exporturi de cereale ucrainene, aminteşte AFP.

La începutul lunii septembrie, Moscova a afirmat că a dejucat un atac de acest tip ce viza podul care leagă Rusia de Crimeea, peninsulă anexată în 2014 şi vizată constant de atacuri ucrainene.

Această structură a fost avariată de două ori de la începutul ofensivei ruse în 2022. Miercuri dimineaţă, tiruri de rachete ucrainene împotriva unui şantier naval din Sevastopol a avariat două vase aflate în reparaţie şi a rănit 24 de persoane, potrivit Moscovei.

Citește și - Fragmente de drone găsite în România. Reacția NATO

Citește și - Noi fragmente de dronă descoperite în România. MAE îl va convoca de urgenţă pe şeful misiunii diplomatice a Federaţiei Ruse

Ministerul Afacerilor Externe îl va convoca de urgenţă pe şeful misiunii diplomatice a Federaţiei Ruse.

Ministerul Afacerilor Externe a informat şi se consultă cu aliaţii NATO asupra evoluţiilor de la frontiera dintre România şi Ucraina, inclusiv asupra incidentului de miercuri privind noile fragmente de dronă, şi îl va convoca de urgenţă pe şeful misiunii diplomatice a Federaţiei Ruse, informează un comunicat de presă.

'Pe fondul identificării în cursul zilei de 13 septembrie de noi fragmente de dronă similară cu cele folosite de armata rusă, dispersate pe o suprafaţă de câteva zeci de metri, în judeţul Tulcea, Ministerul Afacerilor Externe reiterează protestul ferm faţă de violarea, din nou, a spaţiului aerian al României.

Citește și - Maria Zaharova a atacat România, ne-a certat. Bogdan Chirieac traduce mesajul din Rusia după ce bucăți de dronă au căzut în Tulcea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel