Data publicării:

Rusia spune că a zădărnicit efortul ucrainean de a stabili un cap de pod pe malul stâng al Niprului

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Armata rusă a declarat vineri că forțele sale au zădărnicit încercarea ucraineană de a construi un cap de pod pe malul stâng al râului Nipru și pe insulele din apropiere, ucigând aproximativ 500 de soldați ucraineni în ultima săptămână.

Reuters nu a putut verifica în mod independent afirmația, care a fost făcută într-o declarație a ministerului rus al apărării și a spus că luptele au avut loc în zona Herson din sudul Ucrainei.

„La 9 noiembrie, personalul unei companii de puști motorizate din gruparea militară rusă „Dnipro” sub comanda locotenentului principal Zolto Arsalanov a distrus militarii dintr-o unitate a Brigăzii 36 Infanterie de Marină a Ucrainei în timp ce încercau să stabilească un cap de pod pe malul stâng al râului Nipru”, se arată în comunicat.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri pentru Reuters într-un interviu că contraofensiva Ucrainei înregistrează progrese graduale în sud și est, inclusiv ceea ce el a numit „pași buni” în apropierea regiunii Herson.

CITEȘTE ȘI       -      Românii din Ucraina reclamă că nimic nu s-a schimbat după întâlnirile lui Ciolacu și Iohannis cu Zelenski. Se tipăresc în continuare manuale în așa-zisa „limbă moldovenească“

Institutul pentru Studierea Războiului, cu sediul în SUA, a declarat săptămâna aceasta că Ucraina pare să fi condus atacuri pe Nipru în regiunea Herson la mijlocul lunii octombrie și a remarcat că bloggerii militari ruși raportau operațiuni terestre ucrainene continue pe malul de est.

Cea mai recentă declarație a Rusiei spunea că forțele Kremlinului au ucis majoritatea soldaților ucraineni în incidentul din 9 noiembrie și au luat 11 prizonieri. În consecință, rușii au fost decorați pentru „curaj și eroism” de către ministrul Apărării, Serghei Şoigu, se arată în comunicat.

Declarația a vorbit despre mai multe încercări nereușite ucrainene de a debarca pentru a realiza un cap de pod pe insule și pe malul de est al Niprului.

„Ca urmare a acțiunilor preventive active ale trupelor ruse și ale focului de artilerie, pierderile inamicului în timpul săptămânii au totalizat până la 505 militari, 18 tunuri de artilerie de câmp, 15 bărci și 25 de vehicule”, se arată în comunicat.

CITEȘTE ȘI        -        Ucraina spune că e pregătită să răspundă cererilor Ungariei privind drepturile minorităților

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel