Data publicării:

Rusia se pregătește pentru o confruntare îndelungată cu SUA, avertizează ministrul adjunct de externe

Autor: Tudor Polojan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Pexels
Pexels
Rusia se pregătește pentru o confruntare pe termen lung cu Statele Unite, în contextul războiului din Ucraina, care a provocat cele mai grave tensiuni dintre Moscova și Occident de la criza rachetelor din Cuba. Ministrul adjunct de externe,Serghei Riabkov, a subliniat că Rusia a avertizat Washingtonul să nu subestimeze determinarea sa și că Moscova este pregătită pentru toate scenariile. Declarațiile vin pe fondul escaladării retoricii și a riscurilor crescânde ale unei confruntări directe între Rusia și Occident, informează Reuters.

Rusia trebuie să fie pregătită pentru o confruntare pe termen lung cu Statele Unite, a declarat marți ministrul adjunct de externe Serghei Riabkov. Oficialul rus a subliniat că Moscova a trimis avertismente repetate Washingtonului în legătură cu criza în relațiile bilaterale, care s-au deteriorat dramatic în contextul războiului din Ucraina.

Conflictul din Ucraina, care durează de doi ani și jumătate, a creat cea mai gravă tensiune dintre Rusia și Occident de la criza rachetelor din Cuba din 1962, când cele două superputeri s-au aflat la un pas de război nuclear.

Acum, oficialii ruși consideră că războiul intră într-o fază extrem de periculoasă, pe măsură ce Kievul solicită de luni de zile permisiunea de a lansa rachete occidentale cu rază lungă de acțiune asupra teritoriului rus, pentru a diminua capacitatea Moscovei de a ataca.

Riabkov, responsabil cu controlul armelor și relațiile cu Washingtonul, a declarat că Rusia nu își face iluzii cu privire la relațiile cu SUA, subliniind "consensul bipartizan antirusesc" existent la nivelul politicii americane. „Trebuie să ne pregătim pentru o confruntare pe termen lung cu această țară. Suntem pregătiți pentru aceasta în toate sensurile”, a afirmat el, citat de RIA Novosti.

Ministrul adjunct a adăugat că Moscova a transmis deja avertismente clare către Washington pentru a nu subestima determinarea Rusiei. Avertismentele vin în contextul în care președintele Vladimir Putin a avertizat recent că Rusia ar putea folosi arme nucleare în cazul unui atac convențional și că orice lovitură asupra teritoriului rus, susținută de o putere nucleară, va fi considerată un atac comun asupra Moscovei.

Declarațiile lui Riabkov reflectă o escaladare a retoricii dintre cele două state, în condițiile în care tensiunile continuă să crească pe măsură ce conflictul din Ucraina se intensifică, iar riscurile unei confruntări directe între marile puteri devin din ce în ce mai mari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel