Rusia revendică un nou avans. Zelenski: "Avem nevoie de mai multă protecție"
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Volodimir Zelenski a făcut din nou apel la aliați pentru mai multă apărare aeriană, în timp ce Rusia continuă să lanseze atacuri aeriene în regiunile estice ale țării.

Zelenski a avertizat că Rusia a lansat 130 de rachete, peste 320 de drone de atac și aproape 900 de bombe ghidate doar în această lună.

"Avem nevoie de mai multă protecție, mai exact de un număr pe deplin realist de sisteme de apărare aeriană pe care le dețin partenerii noștri", a declarat Zelenski pe platforma X.

"Patriots și alte sisteme trebuie să facă ceea ce au fost create să facă: să protejeze vieți, nu să adune praful în depozit", spune președintele Ucrainei.

Prim-ministrul ucrainean a declarat că țara sa speră să aibă suficientă muniție pentru a respinge trupele rusești până în aprilie

Ajutorul militar străin a scăzut pe măsură ce războiul a continuat, un pachet important fiind blocat la Washington de luni de zile de către republicanii din Camera Reprezentanților.

Prim-ministrul ucrainean, Denys Shmyhal, a declarat că țara sa speră să aibă suficientă muniție pentru a respinge trupele rusești până în aprilie.

Aceasta vine în timp ce ministerul rus al apărării susține că forțele sale au capturat satul Orlivka, în regiunea Donețk.

Statul major ucrainean a raportat mai devreme astăzi că forțele sale au respins nouă atacuri ale armatei ruse în apropiere de Orlivka, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel