Rusia respinge interesul unei organizaţii de monitorizare a testelor nucleare privind accidentul de la Severodvinsk
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Rusia a transmis marţi Organizaţiei Tratatului pentru Interzicerea Totală a Experienţelor Nucleare (CTBTO) că accidentul din 8 august, de la Severodvinsk, nu este de competenţa organizaţiei, informează Reuters.

CTBTO (Comprehensive Nuclear-Test-Ban Treaty Organization, cu sediul la Viena) declarase luni că două situri ruseşti de monitorizare, cele mai apropiate de locul exploziei neelucidate, şi-au sistat prezenţa online la câteva zile după incident, iar alte două la scurt timp după aceea, alimentând astfel suspiciunile că Rusia a intervenit în funcţionarea lor.

Agenţia nucleară rusă Rosatom a recunoscut că explozia produsă în timpul testării unui motor de rachetă, lângă Marea Albă, s-a soldat cu moartea unor angajaţi.

Marţi, agenţia de presă Interfax, preluată de Reuters, l-a citat pe viceministrul rus de externe Serghei Riabkov, care a afirmat că transmisia către CTBTO a datelor de la staţiile de măsurare a radiaţiilor din Rusia este voluntară, iar accidentul nu priveşte în niciun caz organizaţia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel