Rusia nu va mai importa animale vii din UE
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
bovine
bovine

Rusia va interzice, începând cu 20 martie, importurile de animale vii din toate statele membre UE, ca urmare a extinderii virusului Schmallenberg, potrivit anunțului făcut, luni, de către Serviciul Federal pentru Control Veterinar şi Fitosanitar al Federaţiei Ruse (Rosselhoznadzor), informează RIA Novosti.

”Rosselhoznadzor consideră necesar să-i informeze pe toţi participanţii de pe piaţă despre decizia sa de a suspenda importurile de animale vii din statele membre ale Uniunii Europene, începând cu data de 20 martie', a anunţat într-un comunicat Serviciului Federal pentru Control Veterinar şi Fitosanitar al Federaţiei Ruse.

Măsura de sistare a importurilor de animale vii a fost impusă de eşecul agenţiilor sanitar veterinare din UE de a oferi părţii ruse informaţii cu privire la epidemie, măsurile de combatere a bolii sau informații privind cercetările legate de producerea unui antidot.

Virusul Schmallenberg, numit după oraşul german unde a fost identificat pentru prima dată în luna agust 2011, se răspândeşte prin intermediul insectelor. Până în prezent, cazuri de contaminare a animalelor cu acest virus s-au înregistrat în Belgia, Olanda, Germania, Franţa şi Marea Britanie.

Denumită și boala ”limbii albastre”, din cauza cianozării limbii la animalele bolnave, afecțiunea provoacă febră, tulburări gastro-intestinale, săderea bruscă a producției de lapte și avorturi spontane și se manifestă, în special, la oi.

Citește și:

Virusul Schmallenberg face ravagii: 820 de ferme afectate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel