Rusia nu a fost exclusă de FIFA. Şahtior Doneţk cere conducerii forului să meargă la Mariupol
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Şahtior Doneţk cere FIFA să meargă la Mariupol şi Harkov, după ce Rusia nu a fost exclusă din calitatea de membru al forului mondial. 

Într-o declaraţie acordată reţelei media Freedom, directorul general al clubului Şahtior Doneţk, Serghei Palkin, a afirmat că "neexcluderea Rusiei din acest organism în timp ce toată lumea este împotriva sa, este o decizie ciudată şi de neînţeles".

"Când cei de la FIFA stau şi se uită pe fereastră la lacul Leman, probabil că văd realităţi diferite. Poate ar trebui să-şi trimită oamenii la Mariupol şi Harkov pentru a lua această chestiune în serios", a adăugat acesta.

Palkin a subliniat că la Congresul său de la Doha, FIFA a decis ca federaţiile din Pakistan, Zimbabwe şi Kenya, "care comit mult mai puţin rău decât Rusia", să rămână suspendate.

"Cu toate acestea, FIFA nu a luat în discuţie problema ridicată de Şahtior de a suspenda Rusia", a mai spus acesta.

Serghei Palkin a mai spus că acest mod de a acţiona impune necesitatea transformării FIFA şi că va continua să facă presiuni atât asupra forului mondial, cât şi asupra UEFA.

Reprezentanţii clubului deţinut de omul de afaceri Rinat Ahmetov au înaintat FIFA şi UEFA o petiţie în care solicită excluderea Rusiei din cele două organisme, scrie Agerpres.

Suspendată din toate competiţiile sportive. Rusia invită "ţările prietene" la... Jocurile Universitare

Ruşii organizează Jocurile Universitare, după ce au fost suspendaţi din toate competiţiile sportive de club sau pentru echipe naţionale. 

Ministrul rus al Sportului, Oleg Matîţin, a declarat miercuri că Rusia va invita "ţările prietene" să ia parte la Jocurile sale universitare naţionale, în condiţiile în care sportivii ruşi sunt excluşi din competiţiile internaţionale din cauza războiului care are loc în Ucraina, informează Reuters.

"Anul acesta organizăm Universiada rusă, la începutul lunii iulie, unde vom invita universităţi din ţări care ne sunt prietene", a declarat Matîţin pentru agenţia de presă TASS.

Oleg Matîţin, care anul trecut a renunţat la funcţia de preşedinte al Federaţiei Internaţionale a Sportului Universitar (FISU) în urma unei decizii a justiţiei cu privire la încălcările regulamentului antidoping de către Rusia, nu a precizat care sunt ţările invitate la acest eveniment, ce fusese planificat înaintea invaziei ruse din Ucraina, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel