Data publicării:

Rusia își digitalizează armata. Convocarea recruților se va face în formatul digital

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @fabrikasimf
FOTO: Freepik @fabrikasimf
Vladimir Putin vrea mai mult de la armata sa și cere digitalizarea convocării recruților începând din toamna anului viitor.

Recruții din Rusia își vor primi actele de convocare în format digital din toamna lui 2024, potrivit unui document publicat pe site-ul Kremlinului, relatează joi dpa, scrie Agerpres.

Astfel, recruții nu vor mai trebui să vină în persoană la birourile de recrutare, după cum prevede legislația actuală. În plus, va exista un post nou de ministru adjunct al apărării care va răspunde de probleme de digitalizare.

În aprilie, președintele Vladimir Putin a semnat un decret de lege care permite recrutarea în serviciul militar mai uşor decât anterior.

Potrivit prevederilor acestei legi, actele de recrutare nu vor mai trebui înmânate în persoană, iar recruţii înregistraţi digital nu vor mai primi permisiunea de a părăsi Rusia înainte de a se prezenta pentru efectuarea serviciului militar.

De asemenea, ar urma să fie înființat un registru digital pentru recruți. Potrivit relatărilor din media au existat însă probleme cu aplicarea noii legi. Noua lege a provocat preocupări privind un nou val de mobilizări pentru a răspunde cererii de trupe pe fronturile din Ucraina.

În timpul maratonului de întrebări și răspunsuri din urmă cu o săptămână, Putin a declarat că nu este necesară o nouă mobilizare și că cei 300.000 de oameni chemați la arme toamna trecută ”luptă excelent.

Ucraina, apel la bărbații din străinătate pentru înrolare în armată

Criza de soldați în care se află armata din Ucraina l-a determinat pe ministrul Apărării Rustem Umerov să îi cheme acasă anul viitor pe bărbaţii ucraineni care locuiesc în străinătate, informează joi dpa, scrie Agerpres.

Astfel, bărbaţilor ucraineni cu vârste cuprinse între 25 şi 60 de ani din Germania şi altele ţări, care sunt apţi pentru serviciul militar, urmează să le fie solicitat să se prezinte la centrele de recrutare ale forţelor armate, a spus Umerov în comentarii publicat miercuri seara în mass-media germane, inclusiv în Bild, Welt TV şi Politico.

Ministrul ucrainean a spus că adresează ”o invitaţie” şi a ţinut să fie clar că nu vor exista sancţiuni dacă cineva nu va da curs cererii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel