Rusia AVERTIZEAZĂ în legătură cu Caucazul. „Luptători din grupuri armate ilegale”
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Luptători din Siria și Libia au fost desfășurați în zona de conflict din Nagorno-Karabah, a denunțat miercuri diplomația rusă.

„Luptători din grupuri armate ilegale, în special din Siria și Libia, sunt pe cale să fie desfășurați în zona de conflict din Nagorno-Karabah pentru a participa la lupte”, a afirmat sursa citată, declarându-se „profund preocupată de procese susceptibile să provoace o escaladare a tensiunilor în conflict” și în întreaga regiune, conform Agerpres.

Armenia a decretat duminică legea marțială și a dispus o mobilizare totală a armatei în urma confruntărilor din regiunea Nagorno-Karabah, iar a doua zi Azerbaidjanul a anunțat o mobilizare parțială a armatei.

Istoria conflictului din Caucaz

Cele două țări din Caucaz au o dispută de lungă durată asupra Nagorno-Karabah, regiune din interiorul teritoriului azer, dar populată majoritar de etnici armeni. Deși în 1994 a fost încheiat un acord de încetare a focului, în mod frecvent Armenia și Azerbaidjanul se acuză reciproc de atacuri în Nagorno-Karabah și de-a lungul frontierei dintre ele.

Conflictul a cauzat îngrijorarea Occidentului inclusiv pentru că ar putea spori instabilitatea în Caucazul de Sud, zonă ce servește drept coridor pentru conductele de țiței și gaz către piețele mondiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel