Rusia aruncă o nouă BOMBĂ. Vor să facă un vaccin combinat, eficient împotriva gripei și COVID-19
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Polina Tankilevitch, Pexels
Foto: Polina Tankilevitch, Pexels
Centrul de Cercetare "Vector" din Rusia a anunțat că lucrează la un vaccin care ar urma să prevină atât infectarea cu Sars-Cov-2, cât și infectarea cu gripa sezonieră.

Centrul „Vector” din Rusia dezvoltă un vaccin combinat împotriva gripei sezoniere și a coronavirusului, a declarat directorul general al centrului, Rinat Maksiutov, transmite Interfax.

"La centrul nostru, se lucrează la dezvoltarea unui vaccin combinat împotriva coronavirusului și gripei sezoniere. S-a demonstrat că co-infecția cu gripa sezonieră și noul coronavirus crește semnificativ severitatea și letalitatea gripei sezoniere.", a spus Maksiutov.

Potrivit acestuia, Centrul "Vector" efectuează în prezent un studiu cuprinzător al co-infecției cu virusul gripal sezonier și noul coronavirus.

"Relevanța acestor studii are nu numai o bază teoretică de dovezi, ci și una practică", a adăugat el.

Centrul de Cercetare "Vector" a dezvoltat cel de-al doilea vaccin anti-COVID din Rusia, denumit EpiVacCorona. Acesta a fost deja înregistrat, chiar dacă a trecut doar prin două faze de testare. Epidemiologii din Rusia susțin că el ar urma să fie administrat persoanelor care fac parte din categoriile de risc, la fel cum s-a întâmplat și cu vaccinul Sputnik-V.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel