Rusia ar plănui să invadeze Republica Moldova la începutul anului 2023. Avertismentul Serviciului de Informaţii şi Securitate de la Chișinău
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 19 dec 2022, 15:39
WhatsApp
Rusia ar plănui să invadeze Republica Moldova la începutul anului 2023. Avertismentul Serviciului de Informaţii şi Securitate de la Chișinău / Foto: Pixabay, de The Pixelman
Rusia ar plănui să invadeze Republica Moldova la începutul anului 2023. Avertismentul Serviciului de Informaţii şi Securitate de la Chișinău / Foto: Pixabay, de The Pixelman
Rusia ar plănui să invadeze Republica Moldova la începutul anului 2023, potrivit directorului Serviciului de Informaţii şi Securitate de la Chișinău.

Rusia ar plănui să invadeze şi Republica Moldova la începutul anului 2023, iar punerea în aplicare a scenariului depinde de evoluţiile războiului din Ucraina. Asta susține directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate de la Chișinău, într-un interviu pentru TVR Moldova.

Potrivit oficialului, sunt analizate mai multe scenarii prin care Moscova ar încerca inclusiv o invazie terestră prin nordul Ucrainei, către Republica Moldova.

"Întrebarea nu este dacă Federaţia Rusă va face o nouă ofensivă spre teritoriul Republicii Moldova, dar când se va întâmpla acest lucru: fie la începutul anului, ianuarie, februarie, fie mai târziu, martie, aprilie. Dar, din informaţia pe care o deţinem noi, Federaţia Rusă intenţionează să meargă mai departe. Având scopul de a crea o joncțiune cu regiunea transnistreană, care este teritoriul Republicii Moldova, şi atunci cu o claritate putem spune că da, ei au intenţia să ajungă aici, să se conecteze. Ce va urma ulterior, intenţiile lor în raport cu Chişinăul, putem discuta, dar asta este un risc real şi foarte înalt", a declarat Alexandru Musteață, directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova.

În plus, șeful Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova a reamintit că cel mai mare depozit de muniţii din Europa, cel de la Cobasna, este securizat de ruşi la capacitate maximă. Una dintre ipoteze este utilizarea acestor muniţii într-o posibilă confruntare militară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?