Urmărește emisiunea live
Rusia a luat FOC de Paște. Incendii uriașe la DOUĂ depozite de petrol din Briansk, zeci de incendii de vegetație - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Rusia a luat FOC de Paște. Incendiu uriaș la depozitul de petrol din Briansk, zeci de incendii de vegetație / Foto: Pixabay
Rusia a luat FOC de Paște. Incendiu uriaș la depozitul de petrol din Briansk, zeci de incendii de vegetație / Foto: Pixabay
Un incendiu puternic a izbucnit la două depozite de petrol din Briansk. Totodată, Rusia se confruntă cu zeci de incendii de vegetație.

UPDATE:

Două depozite pentru produse petroliere sunt în flăcări în Bryansk, a declarat o sursă informată pentru Interfax.

"Dis de dimineață, un rezervor cu motorină a luat foc pe teritoriul complexului petrolier de pe Snezhetsky Val. Focul a cuprins un rezervor cu un volum de 10.000 de metri cubi", a spus sursa.

Anterior, departamentul regional al Ministerului pentru Situații de Urgență a raportat un incendiu pe teritoriul unui depozit de petrol din districtul Fokinsky din Bryansk. Este vorba despre depozitul de petrol Transneft Bryansk Druzhba.

Transneft-Druzhba (o subsidiară a Transneft) are o fermă de rezervoare cu o capacitate de 3,1 milioane de metri cubi, operează 20 de stații de pompare a petrolului și 15 stații de pompare a produselor petroliere, 3,5 mii km de conducte de petrol și 3,9 mii km de conducte de produse petroliere. Unitățile de producție ale întreprinderii sunt situate în 11 regiuni rusești. Întreprinderea operează conducta de petrol Druzhba, care livrează petrol din Rusia către Europa.

Știrea inițială:

Un incendiu puternic a fost semnalat luni devreme la o instalaţie de depozitare a petrolului din oraşul Briansk, au raportat agenţiile de presă ruse citând ministerul pentru situaţii de urgenţă, transmite Reuters.

Briansk este situat la aproximativ 380 km sud-vest de Moscova. Oraşul este centrul administrativ al regiunii Briansk, care se învecinează cu Ucraina. Nu a existat niciun indiciu imediat că incendiul are legătură cu războiul din Ucraina, relatează Agerpres. 

„La ora 02:00 pe 25 aprilie 2022, schimbul de serviciu operațional al Direcției Principale a Ministerului Situațiilor de Urgență al Rusiei pentru Regiunea Bryansk a primit un mesaj despre un incendiu la adresa: Bryansk, Districtul Fokinsky, Moskovsky Ave. Fire. iar la locul declanșării (numărului) incendiului au fost trimise echipe de salvare de rang superior. La sosire, s-a stabilit că pe teritoriul depozitului de petrol a avut loc un incendiu”, se arată în mesajul de pe site-ul departamentului Ministerului pentru Situații de Urgență din Rusia pentru regiunea Bryansk, scrie Interfax.

Mesajul mai precizează că „se precizează informații suplimentare.

VEZI ȘI: Au ars institutul de rachete din Rusia și Uzina Chimică Dmitrievsky. Ce transmite presa din Moscova - VIDEO

Zeci de incendii de vegetație în Rusia

Rusia se confruntă și cu 19 incendii forestiere luni dimineața. Opt dintre acestea sunt stinse în Primorye, scrie Interfax.

„La ora 00:00, ora Moscovei, pe 25 aprilie, au avut loc 19 incendii forestiere pe teritoriul Federației Ruse pe o suprafață de 586 de hectare, pe care s-au efectuat lucrări active de stingere, inclusiv: 8 incendii pe terenurile fondului forestier pe o suprafață de 402 hectare (teritoriul Primorsky), 8 incendii pe terenurile fondului forestier pe o suprafață de 169 hectare (regiunea Sverdlovsk)”, a declarat serviciul de presă al Protecției Pădurilor Aviației federale.

Încă un incendiu pe terenurile fondului forestier este stins în regiunile Evreiești Autonome și Tyumen, Teritoriul Trans-Baikal. Potrivit Ministerului Apărării Civile și Situațiilor de Urgență al Teritoriului Primorsky, cinci incendii din opt au fost localizate.

În total, 3 mii de hectare de pădure au ars în regiune weekendul trecut, a precizat ministerul, au fost înregistrate 48 de incendii naturale. Au ars păduri în Partizansky, Khankaysky, Olginsky, Shkotovsky, Terneysky, Border, Kavalerovsky și alte zone. În sudul Primorye, clasa de risc de incendiu 4 (înalt) în păduri va rămâne activă în funcție de condițiile meteorologice, au anunțat autoritățile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel