Data publicării:

Rusia a lansat mai multe rachete în regiunea Jîtomîr

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Rusia a lansat mai multe rachete în regiunea Jîtomîr, anunță Centrul de comandă aeriană din Ucraina, potrivit CNN.

Centrul de Comandă Aeriană al Ucrainei a anunțat pe Facebook că, duminică, 22 mai, rușii au tras rachete asupra unor obiective de infrastructură din regiunea Jîtomîr.

Regiunea a fost atacată din „direcția sud-est" de „rachete de croazieră cu baza navală", potrivit Centrului de Comandă Aeriană al Ucrainei. Centrul a adăugat că „patru rachete de croazieră rusești au fost distruse de unitățile de apărare aeriană".

Parlamentul Ucrainei a votat duminică extinderea legii marţiale şi a mobilizării generale cu 90 de zile, până în 23 august, după ce joi preşedintele Volodimir Zelenski a semnat un decret în această privinţă.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat joi că Rusia, care a declanşat invazia în Ucraina pe 24 februarie, încă mai caută o 'armă minune' cu care să-şi atingă obiectivele, ceea ce arată 'eşecul total al acestei operaţiuni şi teama ( Moscovei) de a-şi recunoaşte greşelile'.

Zelenski vrea lansatoare multiple de rachete. Ar putea schimba jocurile împotriva Rusiei în Donbas

Amintim că președintele Volodimir Zelenski a declarat, sâmbătă, că mai multe lansatoare de rachete ar putea schimba jocurile împotriva Rusiei în Donbas.

„Facem apel la toate țările să furnizeze sisteme MLRS, datorită cărora Ucraina va putea să ia inițiativa și să-și elibereze teritoriul”, a spus el, potrivit The Kyiv Independent. Volodimir Zelenski a lansat apelul la o conferință de presă comună cu premierul portughez António Costa, la Kiev.

De asemenea, președintele Ucrainei a adăugat că „acest gen de întâlniri sunt deja un rezultat pozitiv”, exprimându-și din nou speranța pentru „o decizie pozitivă privind furnizarea de lansatoare de rachete”.

Totodată, Volodimir Zelenski a spus că „nu trebuie să ne fie frică” și „trebuie să ne unim”.

„Uniunea este exact ceea ce se teme Rusia. Se teme de o uniune puternică, se teme că Uniunea Europeană și Statele Unite acționează ca un singur organism. Acest lucru este foarte important pentru noi. Avem nevoie de ajutor substanțial”, a mai spus președintele Volodimir Zelenski.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel