Data publicării:

Rusia a eliberat din închisoare un lider satanist celebru pentru a-l trimite să lupte în Ucraina / Nikolai Ogolobyak, cultistul care mânca inimi de oameni / foto

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Rusia a eliberat din închisoare pe liderul unui cult satanic pentru a-l trimite să lupte în Ucraina.

Un rus condamnat la 20 de ani într-o închisoare de maximă securitate pentru uciderea ritualică a patru adolescenți a primit un permisie de ieșire pentru a lupta în Ucraina, unde a fost recrutat în ciuda faptului că a orbit, conform The Daily Beast.

Nikolai Ogolobyak, în vârstă de 33 de ani, trebuia să rămână în spatele gratiilor până în 2030 pentru rolul său în ceea ce autoritățile din Iaroslavl au descris ca fiind un cult satanic: El și alți câțiva membri au fost acuzați de uciderea a patru adolescenți în 2008 în timpul a două „ritualuri”. Condamnat în 2010, Ogolobyak a primit cea mai dură pedeapsă, întrucât era singurul membru al grupului care era major de vârstă la momentul crimelor.

Dar Ogolobyak s-a întors deja acasă după ce a primit o grațiere pentru a merge la luptă în Ucraina, a declarat o sursă familiarizată cu situația pentru The Daily Beast, adăugând că Ogolobyak a fost înrolat în război, în ciuda faptului că ar fi orbit în închisoare. 

Tatăl lui Ogolobyak a confirmat presei locale că fiul său a petrecut șase luni în unitatea „Storm Z” a Ministerului rus al Apărării, o unitate a armatei inspirată de Wagner, formată din condamnați eliberați din închisoare pentru a menține războiul pe linia de plutire.

„După ce a fost rănit, a rămas invalid”, a declarat tatăl lui Ogolobyak pentru 76.ru, adăugând că fiul său s-a întors de la spital pe 2 noiembrie. „El merge, dar rana a fost gravă. Nu lucrează acum, doar se recuperează.”, a spus el.

Ogolobyak a fost descris de procurori în timpul procesului drept „războinic” al grupului care a inițiat crimele atacând mai întâi victimele. Primele două care au căzut pradă au fost Olga Pukhova și Anya Gorokhova, două adolescente care i-au întâlnit la școală pe membrii presupusului cult. În timp ce stăteau cu presupușii sataniști într-o noapte, fetelor li s-a dat băutură și au fost ademenite într-o pădure. După ce s-au îmbătat bine, au fost atacate cu pumnale, tranșate, iar inimile și limbile se presupune că le-au fost extrase din corp și mâncate de cultiști. Procurorii au spus că membrii „cultului” au făcut fotografii cu capetele tăiate ale fetelor, iar una dintre iubitele lor s-ar fi „scăldat” în sângele victimelor.

Grupul ar fi folosit apoi un scenariu similar pentru a ucide un alt cuplu tânăr, procurorii susținând că Ogolobyak „a numărat loviturile cu voce tare”, în timp ce bărbatul ucis, Andrei Sorokin, era înjunghiat în mod repetat. „A numărat până a ajuns la 666”, a declarat procurorul Yelena Smirnova.

Toate victimele au fost tranșate, iar rămășițele lor au fost îngropate într-o zonă împădurită. Ancheta asupra crimelor a durat mai mulți ani și a fost îngreunată de faptul că respectivele cadavre fuseseră mutilate și împrăștiate.

Detaliile exagerate furnizate de procurori – inclusiv faptul că un membru al „cultului” a ținut notițe despre crime într-o carte „făcută din pielea adolescenților uciși” – i-au lăsat sceptici pe unii locuitori din Iaroslav.

O femeie care i-a fost profesoară lui Ogolobyak la momentul crimelor și-a amintit de șocul trăit când a aflat despre acuzațiile împotriva lui.

„Cei care l-au cunoscut la facultate, profesorii, nu le venea să creadă că el a făcut asta. Era tăcut, cu capacități intelectuale limitate. Multă vreme, nu am crezut că este el”, a spus ea, adăugând că el a avut o „viață tulbure în familie”.

Întrebată dacă a crezut detaliile odioase despre crime, ea a fost directă: „Naiba știe...!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel