Data publicării:

Rusia a blocat semnalul GPS în coridorul Suwalki și jumătate din Polonia! Rușii au folosit sisteme de război electronic din Kaliningrad

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto Agerpres
Foto Agerpres
Presa din Polonia, citată de publicațiile rusești, a transmis, joi, că din cauza activării sistemelor rusești de război electronic din Regiunea Kaliningrad, semnalul GPS a dispărut complet în anumite zone de pe teritoriul Poloniei, inclusiv în Coridorul Suwalki.

Publicația EPOZNAN a reamintit faptul că probleme similare au fost observate anterior în Estonia și Finlanda.

Coridorul Suwalki este considerat “călcâiul lui Ahile” al flancului estic al NATO. Reprezentanții Alianței Nord-Atlantice apreciază că acesta ar putea deveni ținta unei agresiuni externe a Rusiei, care ar dori să conecteze Regiunea Kaliningrad de Republica Belarus. Analiștii occidentali consideră că, prin capturarea Coridorul Suwalki, Rusia ar tăia de fapt întreaga regiune baltică, separând-o de restul statelor membre NATO.

“Rusia a testat ieri funcționarea sistemelor sale de război electronic din Regiunea Kaliningrad și, ca urmare a acestui fapt, aproape jumătate din teritoriul Poloniei și Coridorul Suwalki au rămas fără GPS”, a arătat presa poloneză, conform DefenseRomania.

Jurnaliștii din Polonia au scris că a fost vorba despre o încercare deliberată a Rusiei de a bloca semnalul GPS

Sistemele rusești de război electronic reprezintă preocupare pentru NATO. Întrebuințarea acestora în timpul operației militare speciale din Ucraina a făcut ca utilizarea muniției dirijate occidentale de mare precizie să fie ineficientă, deoarece aceasta se abate de la țintă din cauza bruiajului radio, notează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel