Data publicării:

Rusia a atacat porturile Reni și Izmail, la granița României. Chirieac a spus care ar putea fi următoarele ținte / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat ultimele atacuri ale Rusiei în porturile ucrainene de la Dunăre.

Federația Rusă a atacat, în noaptea de duminică spre luni, portul ucrainean Reni de la Dunărea. Ar fi fost vizate depozitele cu grâu și orz, dar și tancuri cu petrol și depozite cu arme, conform CNN.

Comandamentul militar al Ucrainei a precizat că patru angajați de la un depozit au fost răniți.

Pe rețelele de socializare au apărut mai multe clipuri video care arată atacurile forțelor ruse asupra obiectivelor din Ucraina. O barjă ar fi fost avariată și infrastructura din portul ucrainean Reni ar fi suferit avarii serioase. Atacul a fost făcut cu drone Shaded, de fabricație iraniană, și a durat 4 ore.

Portul ucrainean Reni se află la doar 10 kilometri de Galați.

Bogdan Chirieac, despre următoarele ținte ale rușilor

Bogdan Chirieac, analist politic, a intervenit telefonic la Antena 3 CNN, unde a spus care ar putea fi următoarele ținte vizate de Federația Rusă, după suspendarea acordului care permitea tranzitul vaselor cu cereale ucrainene în Marea Neagră.

„Eu mă aștept să atace și navele ucrainene de pe canalul Bâstroe. Sistemele de apărare anti-aeriană trebuie fructificate și cred că cel mai simplu lucru, ținând seama și de constrângerile bugetare mari pe care le are România, este să cerem NATO să ne ajute cu sisteme antiaeriene la granița de est și de nord.

Achiziția rapidă de sisteme nu rezolvă problema. Ele au nevoie de un an pentru a fi fabricate. NATO are sisteme operaționale în acest moment, care ne pot feri, cât se poate, de astfel de drone.

Sunt convins că vor ataca și pe canalul Bâstroe, pe unde vor să bage navele ucrainene cu cereale. Pot să atace nave din Marea Neagră, dar aici e un semn de întrebare. Nu uitați că din momentul în care Moscova a anunțat că orice navă care se îndreaptă către porturile ucrainene e o țintă, traficul naval în Marea Neagră a scăzut cu mai bine e o treime, cu aproape 40%. Situația devine tot mai acută.

Suntem protejați că suntem în NATO, dar de efectele economice nu suntem protejați. Nu am fost nici anul trecut, când au crescut aberant prețurile la energie și nici anul acesta când e puternic sprijinit comerțul. Cred că Guvernul Ciolacu ar trebui să profite și să ceară UE să ne accepte un deficit excesiv mai ridicat“, a spus, la Antena 3 CNN, analistul politic Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Suspendarea exportului de cereale ucrainene, lovitură pentru Turcia. Hartmann a spus ce ar putea face Erdoğan și NATO / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel