Ruptură la vârful Germaniei pe tema războiului economic cu Rusia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Creștin-democrații cancelarului Angela Merkel nu văd niciun motiv pentru menajarea Moscovei, în timp ce social-democrații avertizează că noi sancțiuni aplicate de Vest riscă să prăbușească economia deja slăbită a Rusiei.

Primul care a exprimat o poziție fermă împotriva sancțiunilor a fost ministrul german de Externe, Frank Walter Steinmeier. Într-un interviu acordat săptămâna trecută revistei Der Spiegel, social-democratul a arătat că o economie rusă devastată nu folosește nimănui. 

"Îmi fac griji. De aceea mă opun unei înăspriri a sancțiunilor. Cine vrea să îngenuncheze economia Rusiei se înșală grav dacă se așteaptă ca asta să aducă mai multă securitate Europei", spunea Steinmeier.

Ministrul german de Externe nu mai vrea sancțiuni împotriva Rusiei: "Nu trebuie îngenuncheată"

O viziune diferită de cea a lui Steinmeier are Wolfgang Schauble, ministrul conservator de Finanțe al Germaniei și un apropiat al Angelei Merkel.

"Desigur, ne îngrijorează evoluțiile din Rusia. Dar asta nu înseamnă că vom accepta ca Rusia să-și impună interesele prin mijloace militare. Anexarea Crimeei și violarea permanentă a armistițiului din Ucraina nu pot rămâne fără consecințe. Sper în fiecare zi ca Rusia să revină la cooperarea cu Vestul, dar până atunci nu renunțăm la sancțiuni", a spus liderul CDU, citat de EuObserver.

În ultima sa intervenție publică pe subiectul economiei Rusiei, Angela Merkel a sugerat că Uniunea Europeană nu va slăbi regimul sancțiunilor doar pentru că economia Rusiei suferă turbulențe.

Austria sparge frontul UE: se opune unor noi sancțiuni împotriva Rusiei

Între timp, mesajul șefului diplomației germane a avut ecouri la Viena. 

"Nu pot fi de acord cu euforia multor țări UE față de succesul sancțiunilor aplicate Rusiei. Nu văd niciun motiv de bucurie. Nu înțeleg de ce trebuie să fim mulțumiți că economia Rusiei se prăbușește", a declarat cancelarul Faymann pentru ziarul Oesterreich.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel