Rujul dăunează sănătății. Ce riscă persoanele care îl folosesc
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp
ruj
ruj

Ruj cu textură cremoasă, hidratantă, care îngrijeşte şi catifelează buzele, sau ruj cu pudră de diamante veritabile, în diverse culori și nuanțe, sunt accesorii indispensabile femeii vremurilor actuale, dornice de a obține buze senzuale, fără a suspecta pericolul la care se expun folosind acest produs cosmetic.

Potrivit unui studiu realizat de cercetători din cadrul Ministerului Sănătății din Marea Britanie, în compoziția rujului există substanțe concrete care pot cauza decesul unei persoane, avertismentul fiind cu atât mai mult de luat în seamă cu cât aceeași cercetare a stabilit că, pe parcursul vieții, o femeie înghite aproximativ 1,5 kilograme de ruj.

Substanțele periculoase conținute de un ruj sunt: parabeni, metacrilat, plumbul și cadmiul, scrie lyla.ro.

Absorbite de organism, ele pot provoca de la atacuri cerebrale până la infarct, influențele negative acționând și asupra sistemului nervos central. În plus, rujurile moderne sunt pline cu triclosan, substanță care poate bloca mușchiul cardiac sau care poate declanșa imunitatea la antibiotice a unora dintre bacteriile din organism.

Deși aceste substanțe sunt interzise prin lege în compoziția rujurilor, iar marile companii respectă aceasta hotărâre, potrivit Daily Mail, piața rujurilor contrafăcute este în expansiune, ceea ce influențează  creșterea afecțiunile cauzate de respectivele substanțe.

Riscul folosirii rujului

Femeile care încep să se rujeze înainte de 16 ani sunt predispuse la afecțiuni ale încheieturilor și prezintă un risc mare de a suferi blocaje renale în jurul vârstei de 40 de ani, din cauza plumbului asimilat de organism, reliefează, de asemenea, cercetarea.

Și femeile însărcinate care se rujează ar trebui să ia în seamă avertismentul, întrucât își expun pruncul la pericolul develoării unor alergii foarte grave.

Ce efecte au substanțele nocive din rujuri:

Parabenii afectează menstruația și duc la infertilitate.

Metacrilatul favorizează apariția bolii Lupus.

Plumbul afectează rinichii.

Cadmiul nu poate fi eliminat din organism și afectează sistemul nervos.

Triclosan duce la acnee, infertilitate, dereglaje hormonale, dezechilibre musculare și probleme menstruale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel