Rugby. România va juca un meci test cu Scoţia, la Bucureşti
Autor: Andrada Oana | Publicat pe: 28 apr 2021, 03:32
WhatsApp
Imagine de Guilherme da Silva de Souza Guilherme de la Pixabay
Imagine de Guilherme da Silva de Souza Guilherme de la Pixabay
Naţionala de rugby a României va juca cu reprezentativa Scoţiei, în luna iulie, la Bucureşti, un meci test.

Naţionala de rugby a României va întâlni reprezentativa Scoţiei, în luna iulie, la Bucureşti, într-un meci test, a anunţat, marţi, Federaţia Română de Rugby pe site-ul său oficial. Este pentru prima dată în ultimii 15 ani când stejarii dispută un meci test împotriva unei echipe din Turneul celor Şase Naţiuni, ultima partidă având loc tot contra Scoţiei, în 2006.

Cele două formaţii s-au întâlnit şi la ediţiile din 2007 şi 2011 ale Cupei Mondiale. Meciul va avea loc pe 10 iulie, la Bucureşti, stadionul pe care se va disputa, precum şi ora de începere a partidei urmând să fie stabilite în zilele următoare.

Vom disputa, în iulie, o serie de partide extrem de importante pentru pregătirea tinerei generaţii pe care o avem la echipa naţională acum, meciuri cu adversari din Tier 1, care vin ca urmare a rezultatelor pozitive avute de România în acest an. Partida cu Scoţia este de departe cel mai important meci test din ultimii zece ani, a declarat preşedintele FRR, Alin Petrache.

Scoţia ocupă locul 8 în clasamentul mondial, terminând ediţia din acest an a Turneului celor Şase Naţiuni pe locul 4, cu trei victorii, 11-6 cu Anglia, 27-23 cu Franţa, pe Stade de France, şi 52-10 cu Italia.

România se află pe locul 18 în ierarhia World Rugby şi este în plină campanie de calificare la Cupa Mondială din Franţa din 2023, aflându-se pe locul 2 în clasamentul Rugby Europe Championship. România va mai disputa în luna iulie, pe 3 iulie, ultima partidă din turul ediţiei 2021 a Rugby Europe Championship, în cadrul căreia va întâlni învingătoarea dintre Belgia şi Olanda. De asemenea, pe 17 iulie stejarii vor juca un al doilea meci test, adversara urmând să fie anunţată în curând, transmite Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?