Data publicării:

Rugby în VII: Viitoarea Cupă Mondială va avea loc în Africa de Sud, în 2022

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Sport
WhatsApp

Viitoarea ediţie a Cupei Mondiale de rugby în VII va avea loc în 2022, la Cape Town, în Africa de Sud, a anunţat marţi World Rugby, fiind o premieră pentru continentul african, informează AFP.

Oraşul aflat pe coasta de sud-vest a Africii de Sud va organiza acest eveniment cu durata de trei zile, în luna septembrie 2022, meciurile urmând să se dispute pe Cape Town Stadium, cu o capacitate de 55.000 de locuri, a indicat Federaţia internaţională, reunită la Tokyo cu ocazia Mondialului de rugby în XV.

Africa de Sud a fost preferată altor zece candidate: Germania, Argentina, Scoţia, Franţa, Insulele Cayman, India, Jamaica, Malaezia, Qatar şi Tunisia.

Rugby-ul în VII, mai spectaculos şi rapid decât versiunea în XV, şi-a făcut intrarea în programul Jocurilor Olimpice în 2016, la Rio, urmând să fie prezent din nou şi la Tokyo, în 2020.

Perioada exactă de desfăşurare a Cupei Mondiale din 2022, la care vor lua parte 24 de echipe masculine şi 16 feminine, urmează să fie stabilită de World Rugby.

La masculin, Noua Zeelandă este naţiunea cea mai titrată, de la prima Cupă Mondială care a avut loc în 1993, cu trei trofee, ultimele cucerite la ediţiile precedente, din Rusia (2013) şi SUA (2018). Echipa feminină neozeelandeză este, de asemenea, cea mai titrată, câştigând în 2013 şi 2018 două dintre cele trei Cupe Mondiale organizate până acum.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel