Data publicării:

Rugby feminin în VII: România s-a calificat în divizia de elită europeană şi luptă pentru JO 2020

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Sport
WhatsApp
Echipa feminină de rugby în VII a României a reuşit o performanţă remarcabilă în weekend-ul trecut, prin câştigarea turneului de la Lisabona (Women 7s Trophy), care i-a asigurat calificarea în divizie de elită europeană (Elite 2020 European Circuit) şi prezenţa în turneul preolimpic de la Kazan (13-14 iulie).

România a învins Germania cu 22-5 în finala turneului de la Lisabona. În grupe, ghindele, antrenate de Neculai Tarcan, au dispus de Suedia (15-12), Turcia (29-5) şi Elveţia (19-0). În faza superioară, România a trecut apoi succesiv de Georgia (33-0) şi Cehia (19-0).

Ca şi în urmă cu două săptămâni la Budapesta, România şi Germania s-au regăsit în finală, dar româncele şi-au luat revanşa (22-5) la Lisabona. În clasamentul general, Germania şi România au acumulat câte 38 de puncte, fiind despărţite doar de punctele marcate (+211 faţă de +129). Israel şi Elveţia, clasate pe locurile 11 şi 12 au retrogradat.

Lotul României pentru competiţia din Portugalia: Georgiana Gabor, Simona Roşca, Gabriela Buciumanu, Maria Atomi, Loredana Juncănariu, Alina Diniţă, Mădălina Radu, Ana Maria Sandu (toate de la Politehnica Iaşi), Emilia Vizitiu (Agronomia Bucureşti), Adriana Popescu (Universitatea Cluj), Roberta Cojocariu (Barcelona Enginyers Rugby), Andreea Petru (Wicklow RFC).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel