Rugby: Cei mai mulţi arbitri care vor oficia la CM 2019 sunt francezi
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Franţa va avea patru arbitri care vor oficia la partidele din cadrul Cupei Mondiale de rugby din 2019 din Japonia (20 septembrie - 2 noiembrie) - Jerome Garces, Romain Poite, Pascal Gauzere şi Mathieu Raynal - fiind ţara cu cei mai mulţi reprezentanţi, a anunţat marţi preşedintele World Rugby, Bill Beaumont.

Noua Zeelandă va avea doi cavaleri ai fluierului (Paul Williams şi Ben O'Keeffe), la fel ca Australia (Nic Berry şi Angus Gardner) şi Anglia (Wayne Barnes şi Luke Pearce). Galezul Nigel Owens, considerat cel mai bun arbitru din lume, şi sud-africanul Jaco Peyper completează lista cavalerilor fluierului care vor împărţi dreptatea la cele 48 de meciuri din cadrul turneului final.

Potrivit World Rugby, aceştia au fost selectaţi pe merit după ce o comisie specială a vizionat partidele internaţionale din ultimii patru ani la care ei au oficiat. Ca şi pentru un jucător sau antrenor, a participa la o Cupă Mondială de rugby reprezintă apogeul carierei pentru un arbitru, a subliniat Bill Beaumont. Veterani sunt Nigel Owens şi Wayne Barnes, care se află la a patra prezenţă la un Mondial. Aşa cum se ştie, naţionala României va lipsi pentru prima oară de la o Cupă Mondială ca urmare a descalificării în contextul folosirii unui jucător neeligibil în meciurile din preliminarii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel