Rugby: Australianul Israel Folau, găsit vinovat de încălcarea gravă a codului de conduită
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Australianul Israel Folau a fost găsit vinovat, de o comisie de disciplină a Federaţiei australiene de rugby (ARU), de încălcarea gravă a codului de conduită a jucătorilor, prin postarea unui mesaj pe reţelele de socializare cu caracter homofob, relatează Reuters.

Folau, un creştin evanghelist fervent, deţinător al recordului de eseuri în Super Rugby, a fost audiat timp de trei zile de către o comisie din trei membri, care trebuia să decidă dacă internaţionalul australian de 30 ani a încălcat codul de conduită a jucătorilor.

ARU a anunţat într-un comunicat că Israel Folau a fost găsit vinovat de o încălcare gravă a Codului de conduită a jucătorilor profesionişti prim mesajul său postat pe reţelele de socializare în data de 10 aprilie 2019. Comisia de disciplină va analiza documentele scrise ale părţilor implicate şi va decide o eventuală sancţiune.

Clubul New South Wales Waratahs a anunţat deja public că va rezilia contractul lui Folau. Federaţia australiană a decis să-i rezilieze contractul, după ce postările au generat polemici aprinse în societatea australiană şi i-a lăsat două opţiuni: să accepte hotărârea sau s-o conteste în faţa justiţiei, ceea ce el a decis să facă.

Cazul lui Folau a stârnit ecouri dincolo de lumea rugby-ului, declanşând o dezbatere amplă despre libertatea de exprimare şi despre capacitatea angajatorului de a controla viaţa angajaţilor dincolo de locul de muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel