Rudel Obreja, reacție după condamnarea în „dosarul Gala Bute”: Tocmai îmi făceam bagajele
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Rudel Obreja a vorbit la Antena 3 înainte să plece către secție pentru a se preda, în urma condamnării la 5 ani de închisoare, în același dosar în care a fost condamnată și fosta protejată a lui Traian Băsescu, Elena Udrea.

Jurnaliștii l-au invitat pentru intervenție chiar în timp ce Obreja își făcea bagajele pentru a pleca la secție. Prezentatoarea l-a întrebat, încă de la începutul apelului: „înțeleg că vă faceți bagajele?”, iar răspunsul lui Obreja a fost „Da, ați înțeles bine”.

Întrebat dacă câți ani mai are de executat din pedeapsă, Obreja a răspuns că nu știe.

„Nu știu asta, trebuie făcute socoteli, dar nu știu dacă asta e important acuma. Sentința e cea de 5 ani, o să vedem, ar trebui să ne adresăm instanței ca să ne eliberăm condiționat, sunt procedurile de rigoare, dar nu stăm acum să ne împedicăm de chestiunea asta.”, a declarat acesta.

Totodată, fostul președinte al Federației Române de Box, a declarat că se aștepta ca instanța să aprobe rejudecarea dosarului, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din 2018.

„Cum să mă aștept (n.r. la această decizie)? E total contrar a ceea ce așteptam eu, de vreme ce dosare identice, bazate tot pe hotărârea CCR din 2018 au fost trimise la rejudecare și vorbesc despre dosarul Șova, despre dosarul Niță și mai sunt vreo două. Au fost trimise la rejudecare, așa cum e firesc, s-a respectat decizia Curții Constituționale din România.”

Sentința primită de Rudel Obreja: 5 ani de închisoare cu executare

Inculpații de seamă din dosarul „Gala Bute”, Rudel Obreja, Elena Udrea și Tudor Breazu, au fost trimiși în judecată de DNA în aprilie 2015. Decizia de astăzi presupune că aceștia trebuie să execute pedepsele cu închisoarea primite în iunie 2018.

Completul de judecători format din Hermina Iancu, Oana Burnel, Anca Alexandrescu, Ioana Ilie și Dan Enescu a respins contestațiile inculpaților, care își doreau rejudecarea dosarului.

Fost președinte al Federației Române de Box are de ispășit 5 ani de închisoare cu executare; Elena Udrea, fost ministru la vremea aceea, a primit 6 ani de închisoare cu executare; iarTudor Breazu are și el 3 ani de executat.

Ceilalți patru inculpați au primit închisoare cu suspendare, iar Ion Ariton, fost ministru al economiei, a fost achitat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel