Rudel Obreja, condamnat. Ce a făcut cu câteva zile înainte
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Rudel Obreja a rămas cu condamnarea de cinci ani de închisoare, după decizia ÎCCJ de marţi, 5 iunie 2018. El deja s-a predat însă a anunţat că nu va abandona lupta pentru dreptate, şi chiar a făcut o plângere penală.  

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a condamnat-o definitiv, marţi, pe fostul ministru Elena Udrea la 6 ani de închisoare în dosarul 'Gala Bute' pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă a respins apelul declarat de Udrea şi de către ceilalţi inculpaţi, fiind menţinută sentinţa dată de instanţa de fond. De asemenea, instanţa a respins cererea depusă de Elena Udrea privind repunerea procesului pe rol.

În plus, judecătorii au admis în parte apelul declarat de Rudel Obreja, în cazul acestuia fiind contopită pedeapsa de la instanţa de fond cu o alta dată de Curtea de Apel Bucureşti, însă rămâne cu o condamnare de cinci ani închisoare cu executare

Plângerea penală

Cu câteva zile înainte, Rudel Obreja posta pe facebook un mesaj după ce a fost citat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie:

"În urma plângerii penale formulată împotriva semnatarilor Protocolului dintre SRI și DNA astăzi am fost citat și m-am prezentat la PÎCCJ, secția Parchetului Militar.
Am dat declarație in calitate de persoană vătămată și am declarat ca mă constitui parte civilă împotriva celor care și-au bătut joc de viața mea si a familiei mele timp de 7 ani, urmând sa precizez intr-un viitor apropiat cuantumul despăgubirilor solicitate.
Am declanșat aceste demersuri (a se citi o luptă foarte dificilă) din dorința de a ajuta la instaurarea normalității in Țara mea.
L-am întrebat, la finalul declarației, pe dl Procuror, deloc retoric : "Domnule procuror, corb la corb își vor scoate ochii"... ??!!
N-a știut sa-mi dea un răspuns... De acest răspuns depinde in viitor normalitatea, firescul, respectarea Legii in această Țară.
Meciul e lung, greu, dar rezistență am destulă.
Dorința de victorie vine din dorința de a (mi) se face dreptate.
Nimic nu se poate clădi pe minciună, doar Adevărul ne va elibera din chingile in care ne-au prins "partenerii noștri".

Instanţa a mai dispus, marţi, ca Rudel Obreja să plătească în solidar cu partea responsabilă civilmente, SC Euro Box Promotion SRL (fostă SC Europlus Computers SRL), către Ministerul Finanţelor, prin ANAF, suma de 737.507 lei cu titlu de despăgubiri civile. Totodată, i se confiscă suma de 3.000.000 lei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel