Roy Keane prefațează noul sezon din Premier League
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Editor Team
WhatsApp
Fostul mare fotbalist irlandez Roy Keane a prefațat noul sezon din Premier League, după o vară în care cele mai importante echipe au fost foarte active pe piața transferurilor.

Keane a declarat că nu mizează pe Chelsea, Tottenham și Arsenal în viitorul sezon, deși acestea au investit serios în transferuri.

"Nu cred că Chelsea, Tottenham și Arsenal vor reuși să recupereze terenul pierdut în ultimele sezoane. Cred că vor fi un pic mai bine. Au calitate și transferurile făcute vor aduce un plus, dar nu se pot apropia de Liverpool și Manchester City", a spus Roy Keane pentru postul SkySports.

De asemenea, Keane a completat că nu o vede campioană nici pe fosta sa echipă, Manchester United.

VIDEO AICI:

"Managerul Erik ten Hag va primi cu siguranță bani să cheltuiască. Patru sau cinci jucători experimentați au părăsit clubul, ceea ce cred că este un lucru bun. Dar nu o văd pe United să concureze cu Liverpool și Manchester City, nu momentan cel puțin", a explicat Keane.

În schimb, Keane a afirmat că o vede din nou campioană pe Manchester City. "Au jucători geniali și și-au îmbunătățit lotul cu un atacant incredibil, Haaland, iar în același timp au și unul dintre cei mai buni antrenori din istorie", a completat Keane.

Spusele lui Roy Keane sunt întărite și de cotele antepost la pariuri sportive, unde tot Manchester City pornește cu prima șansă la câștigarea Premier League. Formația antrenată de PepGuardiola are cota 1.65, iar Liverpool are a doua șansă, cu cota 3.95. Tottenham (cota 15.00), Chelsea (cota 16.00), Manchester United (cota 34.00) și Arsenal Londra (cota 51.00) au șanse ceva mai mici în viziunea bookmakerilor.

Ce transferuri au făcut granzii din Premier League

Manchester City - Formația lui Pep Guardiola a făcut unul dintre cele mai spectaculoase transferuri din această vară, reușind să câștige bătălia pentru semnătura lui ErlingHaaland. Atacantul norvegian a venit de la Borussia Dortmund și se anunță a fi unul dintre protagoniștii noului sezon din Premier League. O altă mutare importantă este aducerea lui Kalvin Phillips de la Leeds United, pentru care "cetățenii" au plătit 50 de milioane de lire sterline. La capitolul plecări, City i-a vândut pe Gabriel Jesus la Arsenal pentru 45 de milioane de lire și pe Raheem Sterling la Chelsea pentru 47.5 milioane de lire. Fernandinho a părăsit-o și el pe City și a ajuns la AtleticoParanaense din postura de jucător liber de contract.

Liverpool - "Cormoranii" s-au întărit în linia ofensivă și l-au adus pe Darwin Nunez de la Benfica Lisabona, pentru care au plătit 85 de milioane de lire, la care se adaugă și bonusuri de performanță. În schimb, dintre jucătorii importanți, formația lui Klopp l-a pierdut doar pe Sadio Mane, plecat la Bayern Munchen pentru 35 de milioane de lire. Liverpool și-a păstrat însă nucleul și își propune ca în noul sezon să câștige atât Premier League cât și Champions League.

Arsenal - Pe lângă aducerea lui Gabriel Jesus, Arsenal a mai adus un jucător ofensiv de perspectivă: Marquinhos de la Sao Paulo. De asemenea, "tunarii" au plătit 34 de milioane de lire pentru Fabio Vieira de la FC Porto. La capitolul plecări, Matteo Guendouzi a fost cedat definitiv la Marseille pentru 10 milioane de lire, iar Alexandre Lacazette a fost lăsat și el să plece.

Chelsea - Londonezii nu au fost foarte activi pe piața transferurilor și, pe lângă Raheem Sterling de la City, l-au mai adus doar pe Eddie Beach de la Southampton pentru o sumă care nu a fost făcută publică. În schimb, Antonio Rudiger a plecat la Real Madrid, Romelu Lukaku a fost împrumutat la Inter, iar Andreas Christensen a ajuns la FC Barcelona.

Manchester United - Cu un nou antrenor în persoana lui Erik Ten Hag, United l-a adus până acum doar pe TyrellMalacia de la Feyenoord pentru 14.7 milioane. În schimb, de la United au plecat câțiva jucători importanți: Paul Pogba a ajuns la Juventus, NemanjaMatic la Roma, iar Juan Mata, JesseLingard și EdinsonCavani nu vor mai continua nici ei. E de așteptat ca United să mai perfecteze alte transferuri în următoarele săptămâni.

Tottenham - Echipa din nordul Londrei a avut o campanie spectaculoasă de transferuri și l-a cumpărat pe Richarlison de la Everton cu 60 de milioane de lire sterline, pe Yves Bissouma de la Brighton pentru 35 de milioane și i-a adus gratuit pe Ivan Perisic (Inter Milano), Fraser Forster (Southampton) și Clement Lenglet (FC Barcelona, împrumut).

Noul sezon din Premier League va începe pe 5 august și se va încheia la data de 28 mai 2023. Echipele nou promovate sunt Fulham, Bournemouth și Nottingham Forest.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel