România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 11 sep 2019 / 11:52
Rovana Plumb, în comisia de specialitate a Parlamentului European. Claudia Țapardel: Ce vor să afle la AUDIERI
Rovana Plumb
Claudia Țapardel (PSD) a făcut o serie de precizări importante cu privire la audierile în comisiile de specialitate ale Parlamentului European.

Preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat că Rovana Plumb, propusă de România pentru funcţia de comisar european, va avea portofoliul Transporturi. Comisarii europeni nominalizaţi de Ursula von de Leyen urmează să fie audiaţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului European în perioada 30 septembrie - 8 octombrie.

„În primul rând, eu cred că este un semnal foarte pozitiv desemnarea Rovanei Plumb drept comisar din partea României. Portofoliul Transporturi este foarte important. Am fost membră în Parlamentul European (PE) în Comisia de Transporturi și pot spune că este una dintre cele mai importante comisii. Transporturile stau la baza funcționării oricărei economii.

În momentul de față, avem propunerea venită din partea președintelui Comisiei. Propunerea va trebui validată de către Consiliu și, ulterior, comisarii vor merge la audieri la nivelul comisiilor de specialitate din PE. Adică Rovana Plumb va fi audiată de către Comisia de Transporturi a Parlamentului European. Aproximativ 50 de membri, poate chiar mai mulți", a explicat Claudia Țapardel, miercuri, în cadrul unui interviu acordat DCNews.

„La audieri, doamna Rovana Plumb își va prezenta viziunea cu privire la dezvoltarea transportului european, fie că vorbim de partea de infrastructură, de protecție a mediului. Ulterior, i se vor pune întrebări de natură tehnică, de specialitate. Adică vor fi întrebări privind viziunea dumneai cu privire la dezvoltarea transporturilor din sectorul rutier, feroviar, aerian, maritim", a mai spus Claudia Țapardel.

 

 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro