Rovana Plumb: E fals că UE va impune o taxă de poluare pentru centralele de apartament. UE vrea să taxeze marii poluatori, nu să lovească în consumatorii casnici
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
BIROU PERMANENT NATIONAL - PSD
BIROU PERMANENT NATIONAL - PSD

Eurodeputata PSD, Rovana Plumb, susţin că taxa de poluare discutată în prezent la Bruxelles nu se va aplica în cazul încălzirii gospodăriilor, variantă avansată de ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

"Laszlo Borbely a anunţat luni că Uniunea Europeană va impune o taxă de poluare pentru centralele de apartament, iar acest lucru fără îndoială sperie şi îngrijorează un număr foarte mare de români care au ales această variantă pentru încălzirea locuinţei. Însă informaţia este falsă", menţionează Plumb, membră în Comisia de Mediu din PE, într-un comunicat transmis redacţiei.

"Uniunea Europeană vrea să taxeze marii poluatori şi subliniază în mod special că măsura nu trebuie să lovească în consumatorii casnici, statele membre sunt obligate să-i protejeze pe aceştia. Guvernul nu trebuie să ne mintă şi să mai inventeze o taxă, sub pretextul directivelor europene!", adaugă ea.

Rovana Plumb, raportor al socialiştilor europeni în privinţa propunerii de directivă privind impozitarea energiei, informează că textul actual al directivei revizuite prevede faptul că se vor lua în considerare aspectele sociale, statele membre având posibilitatea de a scuti în totalitate de impozit energia consumată pentru încălzirea gospodăriilor, fără a ţine cont de produsul energetic utilizat.

Propunerea este formulată de Consiliu, urmând ca decizia finală în legătură cu aplicarea directivei va fi luată împreună cu Parlamentul European, conform procedurii de codecizie. Statele membre, în contextul acestei noi directive, au responsabilitatea de a lua toate măsurile pentru a susţine consumatorii casnici care trăiesc la limita condiţiilor de risc de sărăcie.

Citeşte şi:

Cei care au centrală în casă vor plăti o taxă de poluare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel