Rovana Plumb anunță modificarea legii pensiilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
rovana_plumb
rovana_plumb

Rovana Plumb, ministrul Muncii, a declarat că legea pensiilor va fi schimbată.

"Sunt foarte multe persoane vârstnice care au muncit pentru consolidarea şi dezvoltarea României şi care au nevoie să-şi trăiască viaţa într-un mod decent, iar pentru ei trebuie găsite soluţii astfel încât să fie asigurată printr-o viziune nouă, prin surse noi de finanţare", a declarat Rovana Plumb.

În ceea ce priveşte viziunea în domeniul politicilor sociale, noul ministrul a precizat că "există o preocupare, a existat o preocupare permanentă şi în timpul mandatului doamnei ministru Câmpeanu căreia vreau să îi mulţumesc şi personal pentru tot ceea ce a făcut în această zonă".

Potrivit România Liberă, Plumb a  spus că orice cetăţean din România care se află într-o relaţie contractuală de muncă cu un angajator care poate fi persoană fizică sau persoană juridică, poate contribui şi poate avea această pensie ocupaţională. Ea a mai precizat că nivelurile de contribuţii se vor stabili "în baza unui contract colectiv încheiat între angajator şi angajat, fie la nivelul unităţii respective, fie la nivel de sector, fie la nivel de ramură". Pensia ocupaţională este o pensie suplimentară, facultativă, la nivel de categorie profesională. La începutul anului 2011 a fost lansat în dezbatere publică, de Ministerul Muncii, un proiect de Lege privind pensiile ocupaţionale, ce stabileşte că dreptul de a propune o schemă de pensii ocupaţionale de către angajator, singur sau prin asociere cu alţi angajatori, cu consultarea reprezentanţilor salariaţilor. Contribuţia la un fond de pensii ocupaţionale ar putea fi de până la 15 la sută din venitul salarial brut lunar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel